Θεσσαλονίκη: 15 παχουλές γυναίκες μαγνητίζουν τα βλέμματα στο λιμάνι [εικόνες] - iefimerida.gr

Θεσσαλονίκη: 15 παχουλές γυναίκες μαγνητίζουν τα βλέμματα στο λιμάνι [εικόνες]

Οι παχουλές του Xu Hongfei
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις εντυπώσεις και τα φλας των κατοίκων και των επισκεπτών της Θεσσαλονίκης έχουν κλέψει τις τελευταίες ώρες τα γλυπτά με τις παχουλές γυναίκες, που στήθηκαν στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας και στην προβλήτα Α’ του λιμανιού.

Πρόκειται για δεκαπέντε έργα του διεθνούς φήμης Κινέζου καλλιτέχνη Xu Hongfei, ο οποίος συνηθίζει να απεικονίζει παχουλές γυναίκες στα έργα του, καθώς όπως τονίζει οι γυναίκες αυτές αγαπούν τη ζωή, την οικογένειά τους, τη μουσική και το γέλιο.

Τα γλυπτά, που θα κοσμούν έως τις 24 Δεκεμβρίου την πόλη της Θεσσαλονίκης και από τις πρώτες ώρες της τοποθέτησης τους έχουν μαγνητίσει τα βλέμματα μικρών και μεγάλων, που κινούνται είτε στην περιοχή του Βασιλικού Θεάτρου είτε στον χώρο του λιμανιού.

Τα γλυπτά θα κοσμούν έως τις 24 Δεκεμβρίου το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ Η τοποθέτηση των γλυπτών, με θέα το γαλάζιο του Θερμαϊκού Κόλπου και τις κορυφές του μυθικού βουνού του Ολύμπου, έγινε στο πλαίσιο υπαίθριας έκθεσης με τίτλο «Συναντώντας την παχουλή Αφροδίτη», που διοργανώνει η Ενωση Κινέζων Ελλάδας, υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο διεθνούς φήμης γλύπτης, Xu Hongfei προβάλλει ανά τον κόσμο με τις εκθέσεις του τον κινεζικό πολιτισμό, καθώς και την παράδοση της πατρίδας του και η Θεσσαλονίκη αποτελεί τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του στη χώρα μας.

Στο λιμάνι 15 του διεθνούς φήμης Κινέζου καλλιτέχνη Xu Hongfei, ο οποίος συνηθίζει να απεικονίζει παχουλές γυναίκες

Ο Hongfei είναι πρόεδρος της ακαδημίας γλυπτικής στην πόλη Γκουαντζού κι έχει εκθέσει τα έργα του, μεταξύ άλλων, σε Αυστραλία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Τουρκία, Περού και Κολομβία, ενώ το πιο αντιπροσωπευτικό στοιχείο της τέχνης του είναι η εξερεύνηση της γυναικείας φιγούρας.

Οι παχουλές του Xu Hongfei είναι ευκίνητες και θηλυκές
Θεσσαλονίκη: 15 παχουλές γυναίκες μαγνητίζουν τα βλέμματα στο λιμάνι [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Θεσσαλονίκη: 15 παχουλές γυναίκες μαγνητίζουν τα βλέμματα στο λιμάνι [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ παχουλές Xu Hongfei Θεσσαλονίκη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ