Τα κολεγιόπαιδα και οι στριγκλιές -Τρεις ενδείξεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να χάνει την ψυχραιμία του - iefimerida.gr

Τα κολεγιόπαιδα και οι στριγκλιές -Τρεις ενδείξεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να χάνει την ψυχραιμία του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί να ήταν στο «περιθώριο» της συζήτησης-μάχης για τον προϋπολογισμό στην Βουλή, αλλά τα τρία παρακάτω στιγμιότυπα εντυπωσίασαν, συζητήθηκαν και καταγράφηκαν ως ακραιφνώς πολιτικές παρεμβάσεις με σημασία. Και με μέλλον, στην ανορθόδοξη προεκλογική περίοδο που διανύουμε.

Οι στριγγλιές του Βούτση

Η οξύτατη σύγκρουση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Βουλής (όλων των κομμάτων...) Νίκο Βούτση, είναι αυτή που «έμεινε» και στιγμάτισε την όλη κοινοβουλευτική διαδικασία. Και ξάφνιασε με το οργισμένο και απόλυτο ύφος του προέδρου της ΝΔ, που βρισκόταν στο βήμα, αλλά και την αμήχανη και παθητική αντίδραση του κ. Βούτση, που με στριγκή φωνή που απέπνεε σαστιμάρα, προσπαθούσε να «επαναφέρει στην τάξη» τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος κατακεραύνωνε τον πρόεδρο με αυστηρότητα εγκαλώντας ως «κομματικό πρόεδρο της Βουλής», χωρίς να γυρίσει ούτε μια φορά την πλάτη του και να απευθυνθεί κατά πρόσωπο στον κ. Βούτση.

Το εντονότατο επεισόδιο, προκλήθηκε όταν κάποια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απευθύνθηκε με κραυγές, με ανοίκειο και υβριστικό τρόπο, στον ομιλούντα Κυριάκο Μητσοτάκη, χωρίς την παραμικρή ουσιαστική παρέμβαση από πλευράς κ. Βούτση, πέραν των... τυπικών «ησυχάστε, ησυχάστε». Φανερά ενοχλημένος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και αφού παρατήρησε (αναφερόμενος στον πρόεδρο της Βουλής) πως «εσείς είπατε ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, αλλά όχι κι’ έτσι...», ζήτησε από την βουλευτή να τον αφήσει να μιλήσει ή να βγει εκτός αιθούσης.

Σε έξαλλη κατάσταση ο κ. Βούτσης, απάντησε στον κ. Μητσοτάκη «εδώ εσείς ζητάτε τρία χρόνια τώρα εκλογές!», και με φωνή που μόλις έβγαινε «παρατήρησε» τον πρόεδρο της ΝΔ ότι «δεν μπορεί να κάνει διάλογο με τους βουλευτές, κάτω, πρέπει να τους απευθύνεται μόνο μέσω του...ιδίου!», και στην αντίδραση του προέδρου της ΝΔ, «τότε να κάνετε την δουλειά σας, αρκετά επιτέλους, δεν μπορεί να είστε όπως συνεχώς κάνετε πρόεδρος της Βουλής... του ΣΥΡΙΖΑ!», ο κ. Βούτσης άρχισε να ουρλιάζει και να χτυπάει τα χέρια του στο έδρανο.

Όπως έλεγαν αργότερα βουλευτές της αντιπολίτευσης, αυτό που κυρίως εκνεύρισε τον κ. Μητσοτάκη, ήταν η σαφέστατα «κομματική» αναφορά προς αυτόν («εσείς ζητάτε εκλογές τρία χρόνια...»), κάτι αδιανόητο για πρόεδρο της Βουλής που προεδρεύει και δεν μιλά από τα έδρανα ως βουλευτής.

«Πλάκα» Τσίπρα στον Καμμένο...

«Σούσουρο» προκάλεσε επίσης και η αναφορά του πρωθυπουργού στον κ. Μητσοτάκη (με αφορμή την συζήτηση για την βόμβα στον ΣΚΑΙ) πως «θυμίζετε τις εποχές που κάποιοι ακραίοι της ΝΔ κατηγορούσαν τον Ανδρέα Παπανδρέου ως αρχηγό της 17Ν!» Τα σχόλια που ακολούθησαν, επικεντρώθηκαν στο ότι είναι αδύνατον ο κ. Τσίπρας να αγνοεί ότι αυτοί οι «ακραίοι της ΝΔ...» ήταν ο... σημερινός κυβερνητικός του εταίρος Πάνος Καμμένος! Και ότι, προφανώς, ο πρωθυπουργός «σπάει πλάκα» με τον εν αποδράσει από την κυβερνητική σύμπλευση πρόεδρο των ΑΝΕΛ, τον οποίο μέχρι πριν λίγες μέρες, πάλι από το βήμα της Βουλής χαρακτήριζε απλώς... «συνεπή κεντροδεξιό»! Παράλληλα θύμιζαν ότι πριν μόλις δυο 24ωρα, ο κ. Τσίπρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, είχε απαντήσει με περιπαικτική και υποτιμητική διάθεση, «ελάτε ρε παιδιά, που να πάει ο Καμμένος;»

«Κακομαθημένο κολλεγιόπαιδο...»

Αλγεινή εντύπωση, εξ άλλου, προκάλεσε σε βουλευτές όλων των κομμάτων και ο τρόπος με τον οποίον άρχισε την ομιλία του ο πρωθυπουργός (αμέσως μετά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης), επιτιθέμενος με απαξιωτικό, σχεδόν υβριστικό ύφος στον κ. Μητσοτάκη ( αλλά και έμμεσα στον εκλιπόντα Κωνσταντίνο Μητσοτάκη), με αφορμή την σύγκρουση Κυριάκου- Βούτση που είχε προηγηθεί. Οι αναφορές του πρωθυπουργού έδειξαν ότι έχει αρχίσει να χάνει την ψυχραιμία του, μέσα στο βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί για την κυβέρνησή του.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας την αντιπαράθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον Πρόεδρο της Βουλής, τόνισε «Είμαι από το 2009 σ' αυτή την αίθουσα. Δεν έχω ξαναδεί ποτέ, παρόμοια συμπεριφορά πολιτικού αρχηγού. Να απευθύνεται μ' αυτό το ιταμό ύφος σε βουλευτές. Μια συμπεριφορά που δεν ξέρω αν οφείλεται στα νεύρα σας ή στοιχεία του χαρακτήρα σας. Συμπεριφέρεστε σαν κακομαθημένο κολλεγιόπαιδο, η βουλή δεν είναι τσιφλίκι που σας κληροδότησε ο πατέρας σας. Επικίνδυνη η έπαρσή σας για ανθρώπους που διεκδικούν εξουσία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ