Βούτσης μετά τον καβγά με Μητσοτάκη: Αν δεν κάνω καλά τη δουλειά μου, κάντε μου πρόταση μομφής - iefimerida.gr

Βούτσης μετά τον καβγά με Μητσοτάκη: Αν δεν κάνω καλά τη δουλειά μου, κάντε μου πρόταση μομφής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μετά την χτεσινή σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ.Βούτσης εμφανίστηκε ιδιαίτερα εκνευρισμένος και από τις διαρροές συνεργατών του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τους δημοσιογράφους ότι είναι πρόεδρος του ΣYΡIZΑ και όχι πρόεδρος της Βουλής, έθεσε σήμερα το θέμα στην διάσκεψη των προέδρων και προκάλεσε τη ΝΔ αν θεωρεί ότι δεν κάνει σωστά τα καθήκοντά του να του κάνει πρόταση μομφής με βάση τις διατάξεις του Συντάγματος και του κανονισμού της Βουλής.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Βούτσης:

«Έχει γίνει και στο πρόσφατο παρελθόν και γίνεται σχετική συζήτηση στη Βουλή. Άρα δεν είναι κατανοητή οποιαδήποτε διαδικασία διαρροών όπως σας έχει γίνει από χθες το βράδυ στην οποία δεν απάντησα και ούτε πρόκειται να απαντήσω διότι σέβομαι τον θεσμικό μου ρόλο.
Εάν υπάρχει διάθεση από οποιαδήποτε πλευρά για να κινηθεί η διαδικασία του Συντάγματος μπορεί όποιος θέλει άνετα να κινήσει μια τέτοια διαδικασία. Όλα τα άλλα και μάλιστα μέσω διαρροών επιβαρύνουν το κλίμα και δεν επιτρέπουν την επίλυση ζητημάτων που πάντοτε υπάρχουν και πάντοτε πρέπει να επιλύονται.»

Πάντως όταν ερωτήθηκε από τους δημοσιογράφους εάν κάποιος στην διάσκεψη των προέδρων έθεσε το θέμα της πρότασης μορφής είπε όχι κανείς δεν μίλησε.

Τι απαντά η Νέα Δημοκρατία:

Πηγές της ΝΔ αναφέρουν για τον πρόεδρο της Βουλής τα εξής: «Ας μην ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη. Ο κ. Βούτσης έλαβε χθες ένα σαφές μήνυμα από την αξιωματική αντιπολίτευση. Οι πράξεις του θα δείξουν αν το κατάλαβε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίκος Βούτσης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ