Ηθελαν να κάψουν το πούλμαν με τους οπαδούς του Ολυμπιακού - iefimerida.gr

Ηθελαν να κάψουν το πούλμαν με τους οπαδούς του Ολυμπιακού

Ηθελαν να κάψουν το πούλμαν με τους οπαδούς του Ολυμπιακού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακόμα ένα επεισόδιο στην τυφλή οπαδική βία παίχτηκε χθες το βράδυ στην Άρτα. Τρεις νεαροί είχαν στήσει καρτέρι θανάτου σε πούλμαν οπαδών του Ολυμπιακού που επέστρεφαν στην Αθήνα από τα Γιάννενα, μετά τον αγώνα της ομάδας του Πειραιά με τον τοπικό ΠΑΣ.

Οι τρεις δράστες, πιθανότατα οπαδοί του Παναθηναϊκού – ο ένας φορούσε μπλούζα με τα διακριτικά της ομάδας του τριφυλλιού-, περίμεναν το πούλμαν των οπαδών του Ολυμπιακού στην Γέφυρα Καλογήρου. Ηταν έτοιμοι να κάψουν το πούλμαν με τους οπαδούς, αφού στην κατοχή τους είχαν 14 βόμβες μολότοφ. Φρένο όμως στο δολοφονικό τους σχέδιο έβαλαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, οι οποίοι κατά τη διάρκεια περιπολίας τους θεώρησαν ύποπτους τους νεαρούς και τους σταμάτησαν για έλεγχο.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε πως οι τρεις δράστες, ηλικίας 27, 23 και 19 ετών αντίστοιχα είχαν μαζί τους 14 αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς. Μάλιστα φαίνεται πως οι νεαροί ομολόγησαν ότι σκόπευαν να «χτυπήσουν» τα αυτοκίνητα και τα πούλμαν των οπαδών του Ολυμπιακού.

Οι τρεις συλληφθέντες, ένας φοιτητής, ένας στρατιωτικός, οπλίτης πενταετούς υποχρέωσης και ένας άνεργος κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας.

Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα είναι αν οι νεαροί σκόπευαν να χτυπήσουν και τα πούλμα των οπαδών του Άρη που επέστρεφαν την ίδια ώρα από το Αγρίνιο, όπου αγωνίστηκε η ομάδα τους με τον Παναιτωλικό.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Την 18-4-2012/20.30 στην Άρτα, λόγω μετακινήσεων των οπαδών του Ολυμπιακού και του Άρη, σε έρευνα που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτ-το, το οποίο οδηγούσε 27χρονος ημεδαπός και επέβαιναν (2) ημεδαποί, ηλικίας 19 και 23 ετών, βρέθηκαν (14) εκρηκτικοί μηχανισμοί, αποτελούμενοι από πλαστικό μπουκάλι μισού λίτρου με εύφλεκτο υγρό, προσδεμένοι με μονωτική ταινία από μία κροτίδα, ενώ στο στόμιο ήταν προσδεμένη άλλη κροτίδα με φυτίλι. Προαναφερόμενο όχημα και εκρηκτικοί μηχανισμοί κατασχέθηκαν. Δράστες συνελήφθησαν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ