Ο Γιάννης Σαρίδης της Ενωσης Κεντρώων ψήφισε «ναι» στον προϋπολογισμό

«Ναι» στον προϋπολογισμό από τον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Γιάννη Σαρίδη.

Ο κ.Σαρίδης εδώ και τρεις μέρες «φλερτάρει» με τον ΣΥΡΙΖΑ και έχει δηλώσει ότι δεν θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό και κάλεσε την κυβέρνηση να εξετάσει θετικά, μέχρι το τέλος του προϋπολογισμού, την πρόταση νόμου που έχει καταθέσει για τους δανειολήπτες και τα όρια της φτώχειας.

Οδεύει προς ΣΥΡΙΖΑ

Στο «φλερτ» ανταποκρίθηκαν δύο υπουργοί της κυβέρνησης, ο Μιχάλης Καλογήρου και ο Αλέκος Φλαμπουράρης, εμφανίστηκαν στο βήμα της Βουλής να είναι θετικοί στην πρόταση Σαρίδη.

Ο Μιχαλης Καλογήρου κάνοντας έμμεση αναφορά στον κ. Σαρίδη είπε ότι «σημαντική θα είναι η θεσμοθέτηση της νέας νομικής βοήθειας για την υπεράσπιση των αδυνάτων. Ασφαλώς θα ληφθούν υπόψη πρωτοβουλίες, νομοθετικές προτάσεις και από βουλευτές πέραν της κυβερνητικής πλειοψηφίας».
Ομως και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, τόνισε ότι τα νομοθετήματα που προωθεί η κυβέρνηση έχουν «ταξική μεροληψία» όπως έχει κι η πρόταση του Γ. Σαρίδη.

Οπως όλα δείχνουν ο ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας να κάνει ρελάνς στην προσχώρηση του Χάρη Θεοχάρη στη Νέα Δημοκρατία, προσεγγίζει τον βουλευτή της Ενωσης Κεντρώων Γιάννη Σαρίδη. Μετά και την αποψινή εξέλιξη, όλα δείχνουν οτι είναι πολύ κοντά στην σύμπραξη με το κυβερνών κόμμα.

Η αντίδραση Λεβέντη

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης κάλεσε εμμέσως τον κ. Σαρίδη να παραδώσει την έδρα του αν θέλει να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ διαφορετικά θα είναι αποστάτης που θα εξαφανιστείς τις εκλογές,ενώ επέκρινε και τα κόμματα που δέχονται βουλευτές άλλων κομμάτων

«Αποστάτης είναι όποιος εκλέγεται με ένα κόμμα και διαφωνεί κάποια στιγμή με κάτι αλλά δεν παραδίδει την έδρα. Να διαφωνήσεις έχεις δικαίωμα, να προδώσεις δεν έχεις. Να πας σπίτι σου και την ώρα των εκλογών να πράξεις κατά συνείδηση. Έχουν κάνει μεγαλύτερο λάθος από τους βουλευτές, τα κόμματα που τους απεδέχθησαν» είπε από το βήμα της Βουλής.

Ο κ. Λεβέντης, είχε δηλώσει πάντως ότι δεν πρόκειται να διαγράψει τον κ. Σαρίδη. Αν το πράξει τελικώς, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ενωσης Κεντρώων διαλύεται καθώς πέφτει από το όριο των πέντε βουλευτών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται από πλευρά κοινοιβουλευτικών «προνομίων» (χρόνος ομιλίας, σειρά ομιλητή, γραφεία κ.λπ)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ