Σεφ κλείνει το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριό του για να το κάνει μπεργκεράδικο [εικόνες] - iefimerida.gr

Σεφ κλείνει το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριό του για να το κάνει μπεργκεράδικο [εικόνες]

O Ντάνι Γκαρθία (Φωτογραφία: Instagram)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι είναι τα αστέρια Michelin μπροστά στα χάμπεργκερ;

Τίποτα, σύμφωνα με τον Ισπανό σεφ Ντάνι Γκαρθία, ο οποίος αποφάσισε να κλείσει το βραβευμένο εστιατόριό του με την ύψιστη τιμητική διάκριση του αστεριού Micheli και να... πουλάει χάμπουργκερ.

«Αφού παρέλαβα το τρίτο αστέρι Michelin, κάλεσα την ομάδα μου για να τους ενημερώσω για μια σημαντική απόφαση: το 2019 θα είναι η τελευταία σεζόν για το Dani Garcia» έγραψε ο σεφ στο Twitter, αναφερόμενος στο εστιατόριό του που φέρει το όνομά του, στη Μαρμπέγια, στην Ανδαλουσία.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Vanguardia, ο ίδιος ανακοίνωσε πως το εστιατόριο θα κλείσει την 22α Οκτωβρίου του 2019 και θα γίνει ένα «steak house όπου θα πουλάμε χάμπουργκερ».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

“Viajar es un ejercicio con consecuencias fatales para los prejuicios, la intolerancia y la estrechez de mente”. – Mark Twain Gracias @gastromasa Gracias Turquía !! Cuánto por aprender !! . . . #danigarcia #foodblog #gastromasa #turquia #estambul #chef #cheflife #foodie #conference #share #foodporn #foodblog #chefs #travel #foodblogger #marbella #malaga

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dani Garcia (@danigarcia7) στις 17 Νοέ, 2018 στις 6:43 πμ PST

Το εστιατόριο Dani Garcia έγινε, την 21η Νοεμβρίου, το 11ο στην Ισπανία που τιμήθηκε με ένα τρίτο αστέρι Michelin, την πλέον περίβλεπτη διάκριση στον κόσμο της υψηλής γαστρονομίας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Θέλω να δημιουργήσω πιάτα αξίας 15 ή 20 ευρώ. (…) Θα μπορούσα να παραμείνω εδώ, όμως θέλω να το κάνω αυτό, διότι έχω όρεξη και πάντα με ενδιέφερε» εξήγησε ο σεφ στη La Vanguardia.

«Δεν προτίθεμαι να επιστρέψω τα αστέρια μου. Το αντίθετο, τα φυλάω και θέλω να τα φυλάω για πάντα» σημείωσε ο Ντάνι Γκαρθία, ιδιοκτήτης δύο ακόμη εστιατορίων στη Μαρμπέγια και τη Μαδρίτη, ο οποίος σχεδιάζει να ανοίξει άλλο ένα στο Κατάρ το 2019.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Angulas en un amarillo de anguila y palo cortado... Golosidad y sabor !! DG*** . . . #danigarcia #foodblog #instafood #foodporn #pornfood #3estrellasmichelin #3michelinstars #threemichelinstars #chef #chefs #marbella #angulas #babyeel #yum #yummy #michelinstarchef #bestplace #danigarciarestaurante #instayum #anguila #eel

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dani Garcia (@danigarcia7) στις 7 Δεκ, 2018 στις 3:50 πμ PST

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

1 kg. Son 1000 gr. ? . . . #instafood #foodblogger #danigarcia #food #foodporn #foodoninstagram #chef #caviar #chefofinstagram #marbella #puertobanus #chefstalk #yum #yummy #gula #puenteromano #1kg #1000

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dani Garcia (@danigarcia7) στις 30 Ιούν, 2018 στις 1:55 μμ PDT

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

"El secreto de la felicidad es hacer lo que te guste, el secreto del éxito es que te guste lo que haces” . . . #danigarcia #marbella #zagaleta #puertobanus #chef #cheflife #chef #chefs #food #foodie #foodblogger #foodoninstagram #chefsofinstagram #picoftheday #pool #poolparty #cooking #instafood

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dani Garcia (@danigarcia7) στις 4 Ιούν, 2018 στις 11:21 πμ PDT

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ