Πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού [εικόνες] - iefimerida.gr

Πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού [εικόνες]

Πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού
ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΚΟΡΔΑΣ

Συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή και πορεία στη Βουλή πραγματοποίησαν εργαζόμενοι και μέλη της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ διαμαρτυρόμενοι για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2019, η ψήφιση του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη τώρα στη Βουλή.

Βασικά αιτήματα των διαδηλωτών είναι η υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στη βάση του πλαισίου της Ομοσπονδίας τους, η κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, η επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους, αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση.

Συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή και πορεία στη Βουλή πραγματοποιούν εργαζόμενοι και μέλη της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Μεταξύ άλλων, η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι η κυβέρνηση «εδώ και καιρό αξιοποιεί το σχέδιο του προϋπολογισμού ως μοχλό εξωραϊσμού της πολιτικής της και δημιουργίας προσδοκιών ότι μπαίνουμε στο δρόμο της οριστικής εξόδου από τα μνημόνια και τις πολιτικές λιτότητας, στο δρόμο της ανάπτυξης και της σταδιακής βελτίωσης της ζωής του ελληνικού λαού. Έρχεται, όμως, η πραγματικότητα να διαψεύσει την κυβερνητική προπαγάνδα».

Την ίδια στιγμή, ξεχωριστή συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν ομοσπονδίες και συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ με αφετηρία την πλατεία Ομονοίας.

Κλειστές κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας παρέμειναν οι οδοί Σταδίου, Αθήνας καθώς και τμήματα της Πανεπιστημίου, οι οποίες δόθηκαν στη κυκλοφορία μετά το τέλος της πορείας.

Πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Την ίδια στιγμή, ξεχωριστή συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν ομοσπονδίες και συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ με αφετηρία την πλατεία Ομονοίας
Πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Στο Σύνταγμα η πορεία του ΠΑΜΕ
Πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΔΕΔΥ διαμαρτυρία Βουλή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ