Κλίντον σε Κιμ Γιονγκ-Ουν: «Κάνε αλλαγές και θα περάσεις στην Ιστορία» - iefimerida.gr

Κλίντον σε Κιμ Γιονγκ-Ουν: «Κάνε αλλαγές και θα περάσεις στην Ιστορία»

CNN
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έκκληση στον νέο ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν απηύθυνε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον καλώντας τον «να περάσει στην Ιστορία ως ο ηγέτης που οδήγησε τη Βόρεια Κορέα σε τροχιά μεταρρυθμίσεων».

«Προσφέρετε μόρφωση στο λαό σας, επιτρέψτε στα ταλέντα του βορειοκορεατικού λαού να εκφραστούν. Εγκαταλείψτε το αποτυχημένο οικονομικό σύστημα που έχει φέρει λιμό τους συμπολίτες σας. Ας γίνετε εσείς ο ηγέτης που θα τον θυμούνται για χίλια χρόνια επειδή έβαλε τη Βόρεια Κορέα στην τροχιά των μεταρρυθμίσεων. Έχετε αυτήν την δυνατότητα» είπε η Κλίντον σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN.

Σχετικά με την εκτόξευση του πυραύλου την περασμένη εβδομάδα από τη Βόρεια Κορέα, αλλά και τη συμπεριφορά του πατέρα του Κιμ Γιονγκ-Ουν, τον οποίο και διαδέχτηκε, η Κλίντον εξέφρασε την ελπίδα ότι Βορειοκορεάτης ηγέτης «δεν θα υιοθετήσει την ίδια προκλητική

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ