Μπαρτσελόνα-Τσέλσι και Ρεάλ-Μπάγερν δίνουν μάχη για τον τελικό - iefimerida.gr

Μπαρτσελόνα-Τσέλσι και Ρεάλ-Μπάγερν δίνουν μάχη για τον τελικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Τσέλσι νίκησε 1-0 την Μπαρτσελόνα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» χάρη στο γκολ του Ντιντιέ Ντρογκμπά και έβαλε φωτιά ενόψει της ρεβάνς στο «Καμπ Νου», ενώ ανοικτούς λογαριασμούς έχουν Μπάγερν Μονάχου και Ρεάλ Μαδρίτης μετά το 2-1 στην «Αλιάνζ Αρίνα», με τους ημιτελικούς να προμηνύονται συναρπαστικοί με φόντο τον τελικό της 19ης Μαΐου στο Μόναχο.

Οι «μπλε» πήραν την εκδίκησή τους από τους Καταλανούς για τον αποκλεισμό τους στον ημιτελικό του 2009 και απέδειξαν πως μόνο εύκολο εμπόδιο δεν είναι για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, η οποία θέλει να γίνει η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ που κατακτά δύο συνεχόμενες φορές το βαρύτιμο τρόπαιο. Παρά την υπεροχή των «μπλαουγκράνα» στον χτεσινό ημιτελικό, ο Λίονελ Μέσι και οι συμπαίκτες του δεν κατάφεραν να σπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των Λονδρέζων, ενώ όποτε χρειάστηκε ο Πετρ Τσεχ δήλωσε «παρών» και με τις επεμβάσεις του κράτησε το πολύτιμο μηδέν για τους γηπεδούχους. Σε αντίθεση με την φλύαρη, όπως αποδείχτηκε κατοχή μπάλας της Μπαρτσελόνα, η οποία είχε και δύο δοκάρια σε προσπάθειες των Αλέξις Σάντσες και Πέδρο, η Τσέλσι στη μία και μοναδική στιγμή που δημιούργησε στο παιχνίδι σκόραρε με τον Ντρογκμπά και πηγαίνει πλέον στον ημιτελικό της ερχόμενης Τρίτης (24/4) με την πίστη πως μπορεί να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Στον έτερο επαναληπτικό ημιτελικό της 25ης Απριλίου ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπάγερν Μονάχου, οι Βαυαροί θέλουν να ολοκληρώσουν ότι ξεκίνησαν την περασμένη Τρίτη και να πάρουν την πρόκριση στον τελικό που θα γίνει στην έδρα τους. Η Ρεάλ είναι η ομάδα με τα περισσότερα τρόπαια στον θεσμό (6 Κύπελλα Πρωταθλητριών και 3 Τσάμπιονς Λιγκ) και μετά την τελευταία κατάκτησή της το 2002 (2-1 την Μπάγερν Λεβερκούζεν) δεν έχει καταφέρει να αγωνιστεί στον τελικό της διοργάνωσης. Ο Ζοσε Μουρίνιο επιθυμεί διακαώς να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ με τους «μερένγκες» και να γίνει ο πρώτος προπονητής που το καταφέρνει αυτό με τρεις διαφορετικές ομάδες (σ.σ το έχει κατακτήσει με την Πόρτο το 2004) και την Ίντερ το 2010) και να ξεπεράσει τους Ερνστ Χάπελ και Ότμαρ Χίτσφελντ που το έχουν καταφέρει στο παρελθόν με δύο διαφορετικές ομάδες, αλλά και να φτάσει σε αριθμό τροπαίων του θρυλικού Μπομπ Πέισλι που είχε κατακτήσει τρεις φορές (1977, 1978, 1981) το Κύπελλο Πρωταθλητριών με την Λίβερπουλ.

Οι δεύτεροι ημιτελικοί Μπαρτσελόνα-Τσέλσι και Ρεάλ Μαδρίτης-Μπάγερν Μονάχου αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον από τους φιλάθλους ανά τον κόσμο για το ποιες ομάδες θα αγωνιστούν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα υπάρξει ένας ισπανικός εμφύλιος, όπως αναμενόταν πριν διεξαχθούν οι πρώτοι ημιτελικοί ανάμεσα στις κατά τεκμήριο καλύτερες και θεαματικότερες ομάδες της σεζόν ή Τσέλσι και Μπάγερν Μονάχου θα αψηφήσουν τα προγνωστικά και θα πάρουν αυτές την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό;

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ