Λεβέντης για Σαρίδη: Να παραδώσει την έδρα του αν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ -Αλλιώς θα είναι αποστάτης - iefimerida.gr

Λεβέντης για Σαρίδη: Να παραδώσει την έδρα του αν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ -Αλλιώς θα είναι αποστάτης

Ο Βασίλης Λεβέντης /Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης από το βήμα της Βουλής έστειλε σαφές μήνυμα στο βουλευτή του κόμματος του Γιάννη Σαρίδη.

Ο κ.Σαρρίδης εδώ και τρεις μέρες «φλερτάρει» με τον ΣΥΡΙΖΑ και έχει δηλώσει ότι δεν θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό.

Ο κ. Λεβέντης κάλεσε εμμέσως τον κ. Σαρίδη να παραδώσει την έδρα του αν θέλει να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ διαφορετικά θα είναι αποστάτης που θα εξαφανιστείς τις εκλογές,ενώ επέκρινε και τα κόμματα που δέχονται βουλευτές άλλων κομμάτων

«Αποστάτης είναι όποιος εκλέγεται με ένα κόμμα και διαφωνεί κάποια στιγμή με κάτι αλλά δεν παραδίδει την έδρα. Να διαφωνήσεις έχεις δικαίωμα, να προδώσεις δεν έχεις. Να πας σπίτι σου και την ώρα των εκλογών να πράξεις κατά συνείδηση. Έχουν κάνει μεγαλύτερο λάθος από τους βουλευτές, τα κόμματα που τους απεδέχθησαν».

Ο κ. Λεβέντης ανέφερε ακόμη πως πολίτες τον ρωτούν γιατί δεν πρόσεξε ποιους έβαλε στα ψηφοδέλτια και εκείνος απάντησε επικαλούμενος την Κατερίνα Παπακώστα που από τη Νέα Δημοκρατία έγινε υπουργός στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «Οταν θα έρθουν οι εκλογές οι αποστάτες θα εξαφανιστούν. Με ρωτούν δεν πρόσεξες ποιους έβαζες; Τους λέω την Παπακώστα γιατί δεν την πρόσεξε ο Μητσοτάκης;».

Επίσης, ο Βασίλης Λεβέντης εθεσε ως όρο ότι για να δώσει στήριξη σε οποιαδήποτε κυβέρνηση μετά τις εκλογές οτι θα πρεπει να συμφωνήσουν στην κατάργηση της συμφωνίας των Πρεσπών εφόσον αυτή κυρωθεί από την παρούσα βουλή.

«Αν ο λαός δώσει δύναμη στην Ενωση Κεντρώων λέω από τώρα ότι για να δώσω στήριξη σε οποιαδήποτε κυβέρνηση θα ζητήσω κατάργηση της συμφωνίας των Πρεσπών. Μετά τις εκλογές το κύριο έργο θα είναι να καταργήσουμε αυτή την κατάπτυστη συμφωνία. Αυτή θα είναι η κύρια αποστολή της Νέας Βουλής.

Όσον αφορά στον κ, Μητσοτάκη που δεν του αρέσει η εθνότητα και η γλώσσα αλλά του αρέσει το όνομα, αφού ήταν επιθυμία και του πατέρα του και της αδερφής του, πιστεύω ότι θα είναι ένα ιστορικό ανάθεμα . Είναι ντροπή για αυτή την αίθουσα θα κάνει αυτά τα πράγματα για την Μακεδονία. Η ένωση κεντρώων με τις δυνάμεις της θα ακυρώσει την συμφωνία»

Ο κ. Λεβέντης προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην προσπαθήσει να συγκεντρώσει τις 151 ψήφους παίρνοντας βουλευτές από διάφορα κόμματα ενώ επετέθη με σφοδρότητα και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας ότι το βράδυ των εκλογών θα κάνει κωλοτούμπα με εντολή της αμερικανικής πρεσβείας

«Αν τολμήσετε και κάνετε την ψηφοφορία μαζεύοντας ψήφους από δω κι από κει και περάσετε έτσι το θέμα αυτό ο ελληνικός λαός δεν θα το νομιμοποιήσει. Τέτοιου είδους νομοσχέδια δεν θα τα καταπιεί ο ελληνικός λαός. Προσέξτε καλά μπορεί να γελάτε τώρα διότι το γέλιο πολλές φορές είναι και δείγμα αναισθησίας. Η Ιστορία θα καταγράψει με πολύ μελανά γράμματά αυτούς που θα προδώσουν την Μακεδονία. Ο Μητσοτάκης τη νύχτα των εκλογών θα ξεβρακωθεί και θα κάνει το χατήρι της αμερικανικής πρεσβείας, θα έχουμε τη μεγαλύτερη κωλοτούμπα όλων των εποχών θα γίνει αλλαγή στα λεξικά και από τον Τσίπρα στο λήμμα κωλοτούμπα θα πάει ο Κυριάκος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ