Τροπολογία νομιμοποιεί δαπάνες 550.000 ευρώ του υπουργείου Εξωτερικών [pdf] - iefimerida.gr

Τροπολογία νομιμοποιεί δαπάνες 550.000 ευρώ του υπουργείου Εξωτερικών [pdf]

To yπουργείο Εξωτερικών/ Φωτογραφία: Eurokinissi-  ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νομιμοποίηση δαπανών του υπουργείου Εξωτερικών ύψους 550.000 ευρώ προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε απόψε στη Βουλή.

Οπως αναφέρει η τροπολογία προβλέπεται η «κατά παρέκκλιση των διατάξεων» νομιμοποίηση δαπανών που πραγματοποίησε το υπουργείο Εξωτερικών από 1.1.2017 έως 11.12.2018.

Μάλιστα στην έκθεση αξιολόγησης μεταξύ άλλων τονίζεται ότι η ρύθμιση προβλέπει αντιμετώπιση δαπανών άκρως αναγκαίων λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα τους αλλά και δαπανών που έγιναν λόγω αβλεψιών ή άλλων γραφειοκρατικών προβλημάτων.
Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους το ύψος των επίμαχων δαπανών ανέρχεται σε 550.000 ευρώ ενώ στην αιτιολογική έκθεση υποστηρίζεται πως «πρόκειται κατά κύριο λόγο για δαπάνες των αρχών Εξωτερικής Υπηρεσίας, οι οποίες έχουν ήδη εκταμιευτεί και εκκρεμεί είτε η έκδοση των σχετικών συμψηφιστικών ενταλμάτων προς τακτοποίηση των υπόλογων των προξενικών εισπράξεων, είτε η τακτοποίηση των υπολόγων ήδη εκδοθέντων χρηματικών ενταλμάτων προπληρωμής».

Η τροπολογία

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ