Ο Τραμπ πιέζει τη Fed να μην αυξήσει ξανά τα επιτόκια - iefimerida.gr

Ο Τραμπ πιέζει τη Fed να μην αυξήσει ξανά τα επιτόκια

Ο Ντόναλντ Τραμπ/ Φωτογραφία: AP-  Carolyn Kaster
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ντόναλντ Τραμπ εντείνει τις άνευ προηγουμένου πιέσεις στη Fed, προκειμένου να μην αυξήσει τα επιτόκια, κάτι που κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινωθεί την Τετάρτη.

«Είναι απίστευτο, με ένα πολύ ισχυρό δολάριο και κυριολεκτικά χωρίς πληθωρισμό, με τον κόσμο να εκρήγνυται γύρω μας, με το Παρίσι να φλέγεται και την Κίνα σε καθοδική τροχιά, η Fed να σκέφτεται μονάχα μια νέα αύξηση των επιτοκίων», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter.

Οι αγορές αναμένουν ότι η Νομισματική Επιτροπή της Fed θα αυξήσει τα επιτόκια για τέταρτη φορά φέτος- και 7η από τότε που ανέλαβε την προεδρία ο Τραμπ- προκειμένου να αποφευχθεί μια «υπερθέρμανση» της οικονομίας, που υποκινείται από τις μειώσεις φόρων που προώθησε η κυβέρνηση, σε μια περίοδο που ο πληθωρισμός κυμαίνεται στο 2% και η ανεργία βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο της από το 1969, στο 3,7%.

Ο Τραμπ εδώ και μήνες, επικρίνει τακτικά τις αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας, σπάζοντας την παράδοση του σεβασμού της ανεξαρτησίας της. Μάλιστα, έχει χαρακτηρίσει τρελές τις αποφάσεις της, ενώ δεν έχει κρύψει ότι μετανιώνει για την επιλογή του Τζερόμ Πάουελ στη θέση του διευθυντή της Fed.

Έκκληση προς την Fed να μην αυξήσει τα επιτόκια απηύθυνε και ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εμπορίου, Πίτερ Ναβάρο, σημειώνοντας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ότι η αμερικανική οικονομία ενισχύεται χωρίς πληθωρισμό.

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP, Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ Fed
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ