Βόμβα στον ΣΚΑΪ: Καταδικάζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης -«Είναι επίθεση στην Δημοκρατία»

Την έντονη καταδίκη του για την τρομοκρατική επίθεση κατά του Ομίλου ΣΚΑΪ και της εφημερίδος Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

«Το Οικουμενικό Πατριαρχείο καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση κατά του Ομίλου ΣΚΑΪ και της εφημερίδος Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Είναι μια επίθεση στην ελευθεροτυπία, την πολυφωνία και τον πλουραλισμό, μία επίθεση στη Δημοκρατία» τονίζει ο κ. Βαρθολομαίος. Προσθέτει δε πως «η βία, η οποία είναι απορριπτέα σε κάθε μορφή της, δεν αποτελεί λύση των προβλημάτων, των διαφορών και των διαφωνιών. Μοναδική επιλογή οφείλει να είναι ο διάλογος και ο σεβασμός της ζωής και της αξιοπρέπειας, της περιουσίας και της εργασίας του ανθρώπου».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εκφράζει «τη συμπαράσταση και τη συμπάθεια της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως προς όλους τους εργαζομένους στα Μέσα Ενημέρωσης του Ομίλου, καθώς και προς τη διοίκησή του» και καταλήγει: «Ο Πανάγαθος Θεός να σας προστατεύει και να σας ενισχύει, για να συνεχίζετε την πολυδιάστατη κοινωνική αποστολή σας.

Καλά Χριστούγεννα!»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ