Παράταση του εξωδικαστικού μηχανισμού προανήγγειλε ο Δραγασάκης - iefimerida.gr

Παράταση του εξωδικαστικού μηχανισμού προανήγγειλε ο Δραγασάκης

Ο Γιάννης Δραγασάκης/ Φωτογραφία: EUROKINISSI- ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ρυθμίσεις, τόσο για την παράταση του εξωδικαστικού συμβιβασμού, όσο και για την προστασία της πρώτης κατοικίας, προανήγγειλε ο Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή.

«Σε ό,τι αφορά το ιδιωτικό χρέος, δεν υπάρχει αμφιβολία πως είναι μια από τις πιο οδυνηρές κληρονομιές της κρίσης. Και μια από τις κυβερνητικές προτεραιότητες και της επόμενης περιόδου. Τις επόμενες ημέρες θα έρθει τροπολογία για την παράταση του εξωδικαστικού μηχανισμού που θα συνοδευτεί από περαιτέρω απλούστευση και διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής του», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Για το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι θα επεκταθεί και στην πρώτη κατοικία επαγγελματιών.

«Σύντομα επίσης θα αποσαφηνιστεί το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας και θα έρθει σχετική ρύθμιση στη Βουλή. Στόχος μας είναι η εν λόγω προστασία να επεκταθεί και στην πρώτη κατοικία επαγγελματιών, η προστασία ν’ αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα και να συνοδευτεί από μια ευρύτερη πολιτική στέγασης για όσους δεν έχουν κατοικία», είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ