Ο Ερντογάν απειλεί ξανά: Θα ξεφορτωθούμε τη YPG -Η επίθεση στη Συρία μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή - iefimerida.gr

Ο Ερντογάν απειλεί ξανά: Θα ξεφορτωθούμε τη YPG -Η επίθεση στη Συρία μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή

Ο Ταγίπ Ερντογάν/ Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ξανά αποφασισμένος να «ξεφορτωθεί» την κουρδική πολιτοφυλακή στη βόρεια Συρία και προειδοποίησε ότι η τουρκική επίθεση μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή.

Οι νέες απειλές του Τούρκου προέδρου έρχονται τρεις ημέρες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Ντόναλντ Τραμπ, στην οποία συμφώνησαν να συνεργαστούν με πιο αποτελεσματικό τρόπο στη βόρεια Συρία. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του Ερντογάν ότι η Τουρκία θα εξαπολύσει νέα επιχείρηση εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη βόρεια Συρία και ότι θα θέσει στο στόχαστρο τις θέσεις τους που βρίσκονται ανατολικά του Ευφράτη.

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τη YPG έναντι των τζιχαντιστών, αλλά η Αγκυρα τους θεωρεί τρομοκράτες. Παρά τις προειδοποιήσεις της Ουάσινγκτον όμως, ο Ερντογάν επανέλαβε τις απειλές του τη Δευτέρα.

«Μίλησα στον Τραμπ. Οι τρομοκράτες πρέπει να φύγουν από ανατολικά του Ευφράτη. Αν δεν φύγουν, θα τους ξεφορτωθούμε εμείς. Η YPG είναι μια πηγή ανησυχίας για εμάς με τον τρομοκρατικό διάδρομό τους», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος. Αφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συμβιβασμού με τις ΗΠΑ, σημειώνοντας «δεδομένου ότι είμαστε στρατηγικοί εταίροι, πρέπει να κάνουμε τα απαραίτητα», αλλά προειδοποίησε ότι η τουρκική επίθεση μπορεί να ξεκινήσει «οποιαδήποτε στιγμή».

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP, Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ταγίπ Ερντογάν Συρία YPG
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ