Εγραψαν σε στρατόπεδο σύνθημα ναζί στρατηγού- Το κατήγγειλε φαντάρος στην αναφορά - iefimerida.gr

Εγραψαν σε στρατόπεδο σύνθημα ναζί στρατηγού- Το κατήγγειλε φαντάρος στην αναφορά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το σύνθημα γράφτηκε στην είσοδο του στρατοπέδου στο Μανταμάδο και είναι μια ρήση του στρατάρχη της Βέρμαχτ Manstein.

Γράφτηκε με τους χαρακτήρες των γραμμάτων που χρησιμοποιεί η Χρυσή Αυγή: «Η αυτοπεποίθηση των απλών στρατιωτών εξαρτάται απόλυτα από την δύναμη του χαρακτήρα του διοικητή τους.» Την πηγή του συνθήματος εντόπισε φαντάρος, βγήκε στην αναφορά και διαμαρτυρήθηκε. Λίγο μετά το σύνθημα σβήστηκε...

Ομως στο θέμα επιμένει με ανακοινώσεις του και δηλώσεις οργής και αγανάκτησης το ΚΚΕ, που δεν θέλει η υπόθεση να ξεχαστεί . Και θέτει το ερώτημα αν έχουν δοθεί και τι οδηγίες στους διοικητές των στρατοπέδων και αν έχει γίνει έλεγχος στα άλλα στρατόπεδα.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος, Θανάσης Παφίλης και Λιάνα Κανέλλη κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή και ερωτούν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας αν «θα πάρει μέτρα η κυβέρνηση για να σταματήσουν τέτοιου είδους φαινόμενα και ενέργειες μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις;».

«Μετά από διαμαρτυρίες στρατευμένων το “σύνθημα” σβήστηκε. Ωστόσο η αναγραφή κειμένου ναζιστή, αποτελεί πρόκληση για τους φαντάρους, αλλά και στα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που προέρχονται από φτωχά λαϊκά στρώματα» σημειώνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για αυτή την κατάσταση. Τέτοιου είδους ενέργειες δεν είναι άσχετες με τη γενικότερη στάση της κυβέρνησης, η οποία προσκαλεί αντιπροσωπείες της Χρυσής Αυγής σε εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων».

«Μόνον οργή και αγανάκτηση προκαλεί η αχαρακτήριστη ενέργεια του διοικητή του στρατοπέδου του Μανταμάδου Λέσβου να αναρτήσει στο στρατόπεδο απόφθεγμα του χιτλερικού στρατηγού Έριχ φον Μάνσταϊν. Και είναι άξιος συγχαρητηρίων ο στρατιώτης που βγήκε στην αναφορά διαμαρτυρόμενος και οδήγησε τον διοικητή να κατεβάσει την φασιστική επιγραφή». Αυτό δήλωσε ο περιφερειακός σύμβουλος Β. Αιγαίου του ΚΚΕ, Στρατής Κόρακας, για την αναγραφή ναζιστικού ρητού σε στρατόπεδο στη Λέσβο.

«Τα ερωτήματα που τίθενται είναι αμείλικτα: Ποιες κατευθύνσεις έχουν δοθεί για τέτοιου είδους ζητήματα από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και από την πολιτική ηγεσία τους. Έχει γίνει έλεγχος στις υπόλοιπες στρατιωτικές μονάδες; Υπάρχει εικόνα σχετικά με τη διείσδυση της Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών μορφωμάτων και τι μέτρα πρόκειται να ληφθούν για την αντιμετώπισή της;» κατέληξε ο κ. Κόρακας.

Εγραψαν σε στρατόπεδο σύνθημα ναζί στρατηγού- Το κατήγγειλε φαντάρος στην αναφορά | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ