Pesto για τα κρεατικά

Η σάλτσα πέστο, με βάση τον βασιλικό, είναι η γνωστή που χρησιμοποιούμε σε μακαρόνια ή πίτσες, η απόλυτη ιταλική πατέντα.


Σας προτείνω το πέστο ως συνοδευτική σάλτσα στο γιορτινό σας τραπέζι, με κρέατα, κοτόπουλο ή γαλοπούλα. H παρακάτω συνταγή είναι πιο ραφινάτη, γιατί εκτός από βασιλικό προτείνω ρόκα και λίγο δυόσμο, κουκουνάρι και αμύγδαλα. Ακολουθήστε.

Υλικά

  • 1 κουταλιά αμύγδαλα φιλεταρισμένα
  • 1 κουταλιά κουκουνάρι
  • 1,5 σκελίδα σκόρδο
  • Φύλλα βασιλικού, ρόκας και ελάχιστο δυόσμο
  • 1 κουταλιά σούπας κάπαρη
  • 100 γραμμάρια παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Πλύντε καλά τις πρασινάδες και πετάξτε τα σκληρά κομμάτια
  • Σε μίξερ ή μπλέντερ βάλτε όλα τα φύλλα
  • Ρίξτε σκόρδο, παρμεζάνα σε κομμάτια, κάπαρη, κουκουνάρι και αμύγδαλα
  • Προσθέστε αλάτι και πιπέρι
  • Χτυπήστε καλά -Προσθέστε το ελαιόλαδο τελευταία στιγμή, χτυπήστε ξανά
  • Ετοιμο το πέστο!
  • Συντηρείται για μέρες στο ψυγείο, αρκεί να βάλετε λάδι στην επιφάνεια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ