fbpx Pesto για τα κρεατικά | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Pesto για τα κρεατικά

 Pesto για τα κρεατικά
18|12|2018 | 16:46

Η σάλτσα πέστο, με βάση τον βασιλικό, είναι η γνωστή που χρησιμοποιούμε σε μακαρόνια ή πίτσες, η απόλυτη ιταλική πατέντα.

Σας προτείνω το πέστο ως  συνοδευτική σάλτσα στο γιορτινό σας τραπέζι, με κρέατα, κοτόπουλο ή γαλοπούλα. H παρακάτω συνταγή είναι πιο ραφινάτη, γιατί εκτός από βασιλικό προτείνω ρόκα και λίγο δυόσμο, κουκουνάρι και αμύγδαλα. Ακολουθήστε.

Υλικά

  • 1 κουταλιά αμύγδαλα φιλεταρισμένα
  • 1 κουταλιά κουκουνάρι
  • 1,5 σκελίδα σκόρδο
  • Φύλλα βασιλικού, ρόκας και ελάχιστο δυόσμο
  • 1 κουταλιά σούπας κάπαρη
  • 100 γραμμάρια παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο

 Pesto για τα κρεατικά | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Πλύντε καλά τις πρασινάδες και πετάξτε τα σκληρά κομμάτια
  • Σε μίξερ ή μπλέντερ βάλτε όλα τα φύλλα
  • Ρίξτε σκόρδο, παρμεζάνα σε κομμάτια, κάπαρη, κουκουνάρι και αμύγδαλα
  • Προσθέστε αλάτι και πιπέρι
  • Χτυπήστε καλά -Προσθέστε το ελαιόλαδο τελευταία στιγμή, χτυπήστε ξανά
  • Ετοιμο το πέστο!
  • Συντηρείται για μέρες στο ψυγείο, αρκεί να βάλετε λάδι στην επιφάνεια

 Pesto για τα κρεατικά | iefimerida.gr 1

ΣΧΟΛΙΑ