Nέες καταγγελίες κατά του «οσκαρικού» Τζέφρι Ρας για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά

Αντιμέτωπος με νέες καταγγελίες περί ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς έναντι μιας συναδέλφου του βρίσκεται ο πολυβραβευμένος ηθοποιός Τζέφρι Ρας.

Γνωστή από το ρόλο της στην επιτυχημένη σειρά Orange is The New Black η Γιάελ Στόουν κατήγγειλε διάφορα περιστατικά με αρνητικό πρωταγωνιστή τον 67χρονο βετεράνο ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου την εποχή που πρωταγωνιστούσαν στο θεατρικό έργο “The Diary of a Madman” στο Σύδνεϊ την περίοδο 2010-2011. Όπως υποστηρίζει η 33χρονη, ο Ρας χόρεψε γυμνός μπροστά της, την κρυφοκοίταζε ενώ εκείνη έκανε ντους και της έστελνε SMS σεξουαλικού περιεχομένου.

Σε συνεντεύξεις της στο αυστραλιανό δίκτυο ABC και τους New York Times η Στόουν κατήγγειλε ότι την εποχή που συνεργαζόταν με τον Ρας (όταν εκείνη ήταν 25 ετών και εκείνος 59), ο τελευταίος άρχισε να τη βομβαρδίζει με μηνύματα που ήταν ολοένα και περισσότερο σεξουαλικού περιεχομένου. Είπε ακόμη ότι ο συμπρωταγωνιστής της προσπαθούσε μ’ ένα καθρεφτάκι να την δει γυμνή την ώρα που εκείνη ήταν στη ντουζιέρα. «Πιστεύω ότι το έκανε σαν αστείο, αλλά το γεγονός είναι ότι ένιωσα απίστευτα δυσάρεστα», είπε. Τόνισε δε ότι δεν παραπονέθηκε εκείνη την περίοδο γιατί φοβόταν ότι κάτι τέτοιο θα έβλαπτε την καριέρα της. «Δεν μου πέρασε καν από το μυαλό να μιλήσω σε οποιονδήποτε κατείχε κάποιο αξίωμα. Εκείνος [ο Ρας] ήταν το μεγάλο αστέρι», είπε.

Πριν από μερικούς μήνες μια άλλη ηθοποιός, η Έριν Τζιν Νόρβιλ, κατηγόρησε τον βραβευμένο με Όσκαρ, Γκράμι και Τόνι βετεράνο ηθοποιό, ότι την είχε αγγίξει ανάρμοστα -κατηγορία που ο ίδιος απορρίπτει, όπως και τις καταγγελίες της Στόουν, χαρακτηρίζοντάς της «εσφαλμένες» και σε ορισμένες περιπτώσεις «αποσπασματικές». «Είναι σαφές ότι η Γιάελ αναστατώθηκε από τον εργασιακό ενθουσιασμό μου», είπε σε ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω του δικηγόρου του. «Ειλικρινά μετανιώνω βαθιά αν της προκάλεσα δυσφορία», συμπλήρωσε.

Ο Τζέφρι Ρας είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Τζέιν Μενελάους και έχουν αποκτήσει μαζί δύο παιδιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ