Οταν η ΟΛΑ ισοπέδωσε με βόμβα το Εφετείο [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Οταν η ΟΛΑ ισοπέδωσε με βόμβα το Εφετείο [εικόνες & βίντεο]

Η βόμβα στο Εφετείο είχε ισοπεδώσει τα πάντα / Φωτογραφία: Intimenews: ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η έκρηξη από τη βόμβα στον ΣΚΑΪ ξύπνησε μνήμες από την επίθεση στο Εφετείο. Πριν από περίπου ένα χρόνο στις 22 Δεκεμβρίου 2017 βόμβα ισχυρότατης ισχύος ισοπέδωσε το Εφετείο της Αθήνας.

Τότε την ευθύνη για την έκρηξη είχε αναλάβει η ΟΛΑ (Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών).

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά τότε τουλάχιστον τέσσερα άτομα συμμετείχαν στην τοποθέτηση της βόμβας στο Εφετείο Αθηνών. Μάλιστα ένας εκ των οποίων πυροβόλησε κατά του αστυνομικού φρουρού, χωρίς να τον πετύχει.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε αστυνομικός φρουρός που βρισκόταν μέσα στο χώρο του Εφετείου, σταμάτησε έξω από το κτίριο ένα κλειστό φορτηγάκι από το οποίο κατέβηκαν δύο άτομα τα οποία τοποθέτησαν τη βόμβα στην είσοδο του Εφετείου. Ενα ακόμη άτομο περίμενε στο πίσω μέρος του οχήματος και σίγουρα υπήρχε και κάποιος οδηγός.

Σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο για μια βόμβα-σακίδιο, κατασκευασμένη από αμμωνιοδυναμίτιδα ή αλλιώς anfo, η οποία τοποθετήθηκε ακριβώς στην είσοδο του Εφετείου, ένα χώρο κλειστό.

Η έκρηξη προκάλεσε πολλές υλικές ζημιές. Μπάζα, σπασμένα τζάμια, μάρμαρα γκρεμίστηκαν.

Η ΟΛΑ ανέλαβε την ευθύνη

Την επίθεση κατά του Εφετείου ανέλαβε η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών. Με κείμενό της σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η τρομοκρατική ομάδα έγραφε πως «η αστική δικαιοσύνη» είναι «στήριγμα του κεφαλαίου» με «ειδικό ρόλο και ενεργή συμμετοχή στην διαρκή και βάρβαρη αντικοινωνική επίθεση».

Παράλληλα ανέφερε πως η Δικαιοσύνη «δεν είναι τυφλή αλλά φορά ταξικά γυαλιά» καθώς «ως ειδικός γραφειοκρατικός μηχανισμός καταναγκασμού έχει ως βασικό στόχο την επιβολή της ταξικής ισχύος της αστικής τάξης, τη θωράκιση και περιφρούρηση των συνολικών και συλλογικών συμφερόντων της και την παγίωση της δικτατορίας της (υπό τον μανδύα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας).

Οταν η ΟΛΑ ισοπέδωσε με βόμβα το Εφετείο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ