Ανατροπή σε όσα γνωρίζαμε: Γιατί δεν πρέπει να στρώνουμε κάθε μέρα το κρεβάτι μας - iefimerida.gr

Ανατροπή σε όσα γνωρίζαμε: Γιατί δεν πρέπει να στρώνουμε κάθε μέρα το κρεβάτι μας

Γιατί δεν πρέπει να στρώνουμε κάθε μέρα το κρεβάτι μας (Φωτογραφία: Unsplash)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από μικροί ακούμε ότι πρέπει να στρώνουμε το κρεβάτι μας κάθε μέρα. Αυτά τα λόγια των μαμάδων μας υποστήριξαν έρευνες, οι οποίες τονίζουν ότι το στρώσιμο του κρεβατιού έχει θετική επίδραση στην ψυχολογίας μας.

Ολα αυτά, όμως, μέχρι σήμερα. Νέα μελέτη υπογραμμίζει ότι δύο με τρεις φορές την εβδομάδα πρέπει να αφήνουμε το κρεβάτι μας, όπως είναι... ανακατεμένο.

«Αφήνοντας ένα κρεβάτι άστρωτο κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να συμβάλλει καταλυτικά στην υγειά σου. Φεύγει η υγρασία από τα σεντόνια και το στρώμα με αυτό τον τρόπο», δηλώνει ο Δρ. Στέφεν Πρετλοβ.

Σύμφωνα με την έρευνα, το κρεβάτι χρειάζεται να παραμένει άστρωτο με αναποδογυρισμένα σεντόνια και παπλώματα καθώς χρειάζεται χρόνο να «αναπνεύσει» και να ανανεωθεί.

Εκτός από αυτό, οι ειδικοί προτείνουν αλλαγή των σεντονιών μια φορά την εβδομάδα και άνοιγμα των παραθύρων για να αερίζεται καλά ο χώρος.

Ετσι οι μικροοργανισμοί που φωλιάζουν στο στρώμα θα παραμείνουν ακίνδυνοι.

via GIPHY

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κρεβάτι στρώσιμο έρευνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ