Η θάλασσα βγήκε στη στεριά στη Σάμο-Πλημμύρισαν σπίτια στο Λεωνίδιο - iefimerida.gr

Η θάλασσα βγήκε στη στεριά στη Σάμο-Πλημμύρισαν σπίτια στο Λεωνίδιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Eκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες και σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν οι καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν σε πολλές περιοχές της χώρας.

Στη Σάμο πλημμύρισε ο παραλιακός δρόμος του νησιού και στα δύο ρεύματα, εξαιτίας των θυελλωδών νότιων ανέμων. Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από τους εσωτερικούς δρόμους με τους λιμενικούς να ρυθμίζουν την ομαλή διέλευσή τους, ενώ στο ύψος της Εθνικής Τράπεζας, όπου τα νερά είναι λιγότερα, ο δρόμος χρησιμοποιείται ως διπλής κατεύθυνσης.

Στο Λεωνίδιο της Αρκαδίας, η στάθμη της θάλασσας ανέβηκε σημαντικά με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Επίσης, πλημμύρισαν τα ισόγεια τριών σπιτιών ενώ από τα κύματα καταστράφηκαν οι προστατευτικοί τοίχοι στο παραλιακό κομμάτι της πόλης.

Κατολίσθηση σημειώθηκε στο δρόμο για τη σήραγγα στο Καρπενήσι. Το ρυάκι στην είσοδο της σήραγγας Τυμφρηστού έγινε χείμαρρος που υπερχείλισε παρασύροντας πέτρες και χώματα πάνω στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος.

Επιτόπου από τις 06:00 τα ξημερώματα βρίσκονται μηχανήματα των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, αλλά μέχρι στιγμής όλες οι προσπάθειες αποβαίνουν άκαρπες, αφού συνεχίζεται η κάθοδος των φερτών υλών παράλληλα με την βροχόπτωση. Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από την παλαιά Εθνική Οδό, μέσω Αγίου Νικολάου (Δείτε εδώ φωτογραφίες και βίντεο).

Στο νομό Τρικάλων, υπερχείλισε ο Πηνειός σε πολλά σημεία προκαλώντας καταστροφές. Τα νερά του ποταμού υπερχείλισαν με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν, σύμφωνα με εκτιμήσεις αγροτών, περί τα 1.100 στρέμματα καλλιεργούμενων και μη εκτάσεων. Ανησυχία επικρατεί και στην περιοχή της Φαρκαδόνας στα δ.δ. Κλοκοτού, Κεραμυδίου, Ζάρκου και Πηνειάδας, καθώς ο Πηνειός ήταν ιδιαίτερα "φουσκωμένος" εγκυμονώντας κίνδυνο υπερχείλισης.

Στα Χανιά, οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν ζημιές στη μεταλλική οροφή του κλειστού κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι, όταν μεγάλος μέρος της στέγης έπεσε στο δρόμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ