Το 52% των Ρουμάνων θεωρεί αναγκαία την αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα - iefimerida.gr

Το 52% των Ρουμάνων θεωρεί αναγκαία την αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα δύο τρίτα των Ρουμάνων έχουν ακούσει για το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας και ποσοστό μεγαλύτερο του 50% πιστεύει ότι η Ρουμανία έχει ανάγκη τη συγκεκριμένη προστασία, σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης που διεξήχθη από το Ρουμανικό Ινστιτούτο Αποτίμησης και Στρατηγικής (IRES).

To 52,5% των Ρουμάνων νεαρής ηλικίας, 18-35 ετών, έχουν ακούσει για την αντιπυραυλική ασπίδα. Σε μεγαλύτερο ποσοστό, 72,4%, είναι ενημερωμένοι για το αντιπυραυλικό αμυντικό σύστημα οι Ρουμάνοι, ηλικίας 51-65 ετών.

Το 52% των πολιτών πιστεύει ότι στη Ρουμανία είναι αναγκαία η προστασία της αντιπυραυλικής ασπίδας, το 43% δεν τη θεωρεί αναγκαία και το 5% δεν απαντά, σύμφωνα με την έρευνα.

Το 31% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι το σημαντικότερο πλεονέκτημα του συστήματος είναι η εθνική ασφάλεια. Άλλα πλεονεκτήματα που αναφέρουν οι ερωτηθέντες είναι η προστασία που θα παράσχουν στη Ρουμανία οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, σε περίπτωση πολέμου και η βελτίωση της συνεργασίας με τις ΗΠΑ και άλλες χώρες.

Το 8,9% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το κύριο μειονέκτημα είναι ότι η Ρουμανία μπορεί να αποτελέσει στόχο επιθέσεων, το 8,4% θεωρεί μειονέκτημα την επιδείνωση των σχέσεων με τη Ρωσία και το 7,2% πιστεύει ότι σοβαρό μειονέκτημα είναι το υψηλό κόστος υλοποίησης του σχεδίου.

Το 25% των ερωτηθέντων τονίζει ότι η συνεργασία μεταξύ Ρουμανίας και ΗΠΑ θα πρέπει να συμβάλει στην ενίσχυση της ασφάλειας και της άμυνας, αλλά μόνο το 13,2% πιστεύει ότι αυτό θα συμβεί.

Στην ερώτηση από ποιους πρέπει να προστατευθούν οι χώρες που καλύπτονται από την αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα, το 17,8% των ερωτηθέντων απάντησε από τη Ρωσία, το 7,2% από τρομοκρατικές οργανώσεις, το 6,7% από αραβικές χώρες, το 6,6% από τους μουσουλμάνους και το 3,9% από το Ιράν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ