Τα 3 don'ts των Γάλλων τα Χριστούγεννα -Ποιες συνήθειες αποφεύγουν - iefimerida.gr

Τα 3 don'ts των Γάλλων τα Χριστούγεννα -Ποιες συνήθειες αποφεύγουν

Ενα γιορτινό δώρο/ Φωτογραφία: Unsplash/ Kira auf der Heide
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάποιοι βρίσκουν ευχαρίστηση στην υπερβολή. Κάποιοι άλλοι στην απλότητα. Στους δεύτερους, αναμφίβολα, ανήκουν οι Γάλλοι.

Η elegant αισθητική δεν αποτυπώνεται μόνο στην εμφάνισή τους: αποτυπώνεται στην πιο μεγάλη και την πιο μικρή λεπτομέρεια της καθημερινότητάς τους. Τις ημέρες των γιορτών, οι Γάλλοι βιώνουν την κάθε στιγμή με γνώμονα την φιλοσοφία ζωής τους: αποφεύγοντας την υπερβολή, την επίδειξη, τον εντυπωσιασμό.

Θεωρούν ότι το «επιτηδευμένο» αφαιρεί πόντους αληθινής ουσίας από τα πράγματα.Στην Ελλάδα, αναμφίβολα, υπάρχει ροπή προς την υπερβολή την περίοδο των γιορτών: στην εμφάνιση, στις αγοραστικές συνήθειες, στην διακόσμηση.

Στην Γαλλία, τα πράγματα είναι πιο απλά και η απόλαυση μια όχι τόσο σύνθετη υπόθεση.

Συγκρίνοντας ένα σπίτι στην Γαλλία κι ένα σπίτι στην Ελλάδα τα Χριστούγεννα, θα βρούμε αρκετές διαφορές.

Υπάρχουν τρεις γιορτινές συνήθειες στο σπίτι που ενώ για εμάς μπορεί να φαίνονται αυτονόητες, για τους Γάλλους είναι εκτός του πλαισίου ζωής τους.

3 συνήθειες που αποφεύγουν οι Γάλλοι τις γιορτές, στο bovary.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ