Δημόσια συγγνώμη από τον Ισπανό βασιλιά για το σαφάρι ελεφάντων - iefimerida.gr

Δημόσια συγγνώμη από τον Ισπανό βασιλιά για το σαφάρι ελεφάντων

Δημόσια συγγνώμη από τον Ισπανό βασιλιά για το σαφάρι ελεφάντων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σάλος προκλήθηκε σε μεγάλο μέρος της Ισπανίας, μετά την δημοσιοποίηση των φωτογραφιών του βασιλιά της χώρας, Χουάν Κάρλος, που μόλις είχε σκοτώσει έναν ελέφαντα, κατά την διάρκεια ενός σαφάρι στην Μποτουάνα.

Θορυβημένος από την ενοχλημένη κοινή γνώμη, ο Χουάν Κάρλος, δήλωσε «Λυμπούμαι αφάνταστα. Έσφαλα και αυτό δεν πρόκειται να επαναληφθεί», μιλώντας μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Ήταν μόλις έβγαινε από το νοσοκομείο, καθώς κατά την διάρκεια του ταξιδιού του, τραυματίστηκε.

Ο βασιλιάς της Ισπανίας, υπεβλήθη σε ολική αρθροπλαστική του ισχίου στο νοσοκομείο USP Σαν Χοσέ στη Μαδρίτη και του τοποθετήθηκε πρόθεση. Τελικά πήρε εξιτήριο γρήγορα καθώς οι ιατροί έκριναν πως ο Χουάν Κάρλος ανέκτησε την αυτονομία των κινήσεών του για τις απαραίτητες καθημερινές μετακινήσεις του.

Ο 74χρονος βασιλιάς υποφέρει εδώ και χρόνια από οστεοαρθρίτιδα, πράγμα που τον ανάγκασε να μεταφερθεί εσπευσμένα στην Ισπανία μετά το ατύχημά του στην Μποτσουάνα.

Σημειώνεται πως ο Χουάν Κάρλος έκανε το ταξίδι αναψυχής χωρίς προηγουμένως να έχει ενημερώσει την κυβέρνηση της χώρας, και ο τραυματισμός του ήταν που αποκάλυψε το συγκεκριμένο σαφάρι.

Οι Ισπανοί αντέδρασαν όχι μόνο λόγω του νεκρού ελέφαντα, αλλά και λόγω του κόστους της μετακίνησης του βασιλιά, την ώρα που η χώρα μαστίζεται από την ανεργία και την ύφεση.

Πρωτοσέλιδο σε όλες τις ισπανικές εφημερίδες έγινε η φωτογραφία του, κραδαίνοντας ένα τουφέκι, μπροστά από τον νεκρό ελέφαντα. Μπορεί η συγκεκριμένη φωτογραφία να είναι από το προηγούμενο σαφάρι στο οποίο είχε συμμετάσχει, ωστόσο οι αντιδράσεις ήταν έντονες.

Μάλλον οι πυροβολισμοί είναι χόμπυ της οικογένειας. Τα τερτίπια της βασιλικής οικογένειας, βγήκαν ξανά στην δημοσιότητα και με τον αυτοπυροβολισμό στο πόδι του 13χρονου γιου της πριγκίπισσας Έλενας Φελίπε Χουάν Φροϊλάν, ένα από τα εγγόνια του Χουάν Κάρλος και της Σοφίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ