Πού να πάτε και τί να δείτε απόψε στην Αθήνα - iefimerida.gr

Πού να πάτε και τί να δείτε απόψε στην Αθήνα

Πού να πάτε και τί να δείτε απόψε το βράδυ στην Αθήνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Το διπλό βιβλίο» και «Το παρτάλι» είναι οι δύο θεατρικές παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα απόψε, ενώ οι Sugahspank και τον MC Yinka εμφανίζονται ζωντανά στο Faust και οι MAZItous ensemble στο Σταυρό του Νότου. Αναλυτικά:

ΘΕΑΤΡΟ

  • «Το διπλό βιβλίο» του Δημήτρη Χατζή από την ομάδα Pequod στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

«Το διπλό βιβλίο», από τα σημαντικότερα μυθιστορήματα της μεταπολεμικής περιόδου, μεταφέρει στη θεατρική σκηνή, η ομάδα θεάτρου Pequod από σήμερα18 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου 2012, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Με την πτώση της χούντας και ύστερα από 28 χρόνια εξορίας στην Ανατολική Ευρώπη, ο Δημήτρης Χατζής (1913-1981) επιστρέφει στην Ελλάδα το 1975 και το επόμενο έτος δημοσιεύει «Το διπλό βιβλίο».

Ακολουθώντας τη ζωή του βασικού του ήρωα, Κώστα, ο Χατζής διατρέχει τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, αποτυπώνοντας το ψυχικό τοπίο που διαμόρφωσαν αυτές οι στιγμές της ιστορίας μας. Έτσι, η ιστορία του Κώστα γίνεται η ιστορία της χώρας μας, φωτίζοντας τις πτυχές του «ρωμαίικου» που δημιούργησαν την Ελλάδα του σήμερα. Συγχρόνως, όμως, η ιστορία του καταφέρνει να γίνει πανανθρώπινη, ένας στοχασμός για τη θέση του ανθρώπου «στον δικό μας κόσμο το σημερινό», ανεξάρτητα από φύλο, χρώμα ή πατρίδα.

Ο Δημήτρης Χατζής βίωσε προσωπικά και κατέγραψε στο έργο του τις τραγωδίες της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας. Το «διπλό βιβλίο» διατρέχει χρονικά την εποχή ανάμεσα στον Εμφύλιο και τη Μεταπολίτευση, τοποθετώντας στον θεματικό του άξονα τη μετανάστευση. Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ξανθόπουλος με την ομάδα των ηθοποιών μεταφέρουν στη σκηνή «Το διπλό βιβλίο», συνδέοντας τα τραύματα του παρελθόντος με τις αιτίες της σημερινής κρίσης, μέσα από την εξερεύνηση νέων τρόπων σκηνικής αφήγησης. Στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109 (Μικρή Σκηνή). Ημερομηνία 18 Απριλίου - 6 Μαΐου 2012 (εκτός Δευτέρας & Τρίτης). Ώρα έναρξης: 21:00, Τιμές εισιτηρίων 18 Euro Μειωμ.: 10 Euro

  • Το Παρτάλι με τον Χρήστο Στέργιογλου στο Τριανόν

Στο κινηματοθέατρο Τριανόν παρουσιάζεται για 10 μόνο παραστάσεις ο θεατρικός μονόλογος του Θεόδωρου Γρηγοριάδη «Το Παρτάλι», σε σκηνοθεσία Στέλιου Κρασανάκη με τον Χρήστο Στέργιογλου στον ομώνυμο ρόλο. Παρτάλι σημαίνει το παλιό ρούχο, όπως η ζωή του ήρωα που έλκει τα τραύματα του από την εποχή της κατοχής της Βορείου Ελλάδας από τους Βουλγάρους.

Ο μονόλογος βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο, όπου τίθενται τα ζητήματα της έμφυλης ταυτότητας και της παρενδυσίας για τα οποία η παράσταση αναζητά νέους κώδικες σκηνικής αναπαράστασης. Στο Παρτάλι, μεταμφίεση, παρενδυσία και κοινωνικό περιβάλλον συνθέτουν ένα σχόλιο για τη διαμόρφωση της σεξουαλικής ταυτότητας και παράλληλα για την υβριδοποίηση της ταυτότητας του Νεοέλληνα, σε μια παράσταση όπου η προσωπική ιστορία συμπλέκεται με την εθνική ιστορία.

Ο Στέλιος Κρασανάκης με την διπλή ιδιότητά του, σκηνοθέτης - ψυχίατρος, έχει και στο παρελθόν συναντηθεί με πρόσωπα αποκλίνοντα, που ανοίγουν ένα παράθυρο στον ατομικό και στο συλλογικό ψυχισμό. Στο ρόλο-πρόκληση ο Χρήστος Στέργιογλου, ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της γενιάς του. Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία, στο Φεστιβάλ Αθηνών τον Ιούλιο του 2011. Στο Κινηματοθέατρο ΤΡΙΑΝΟΝ, Κοδριγκτώνος 21 (Πατησίων 101 - ΜΕΤΡΟ Βικτώρια). Ημερομηνία 18/4 - 28/4/2012. Ημέρες παραστάσεων: Καθημερινά εκτός Κυριακής - Ώρα 21:00. Πληροφορίες Τηλ.: 2108215469, 2108222702

ΜΟΥΣΙΚΗ

  • Sugahspank και MC Yinka live στο Faust

To Faust παρουσιάζει τη Sugahspank και τον MC Yinka live για μία μόνο βραδιά και σήμερα Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012 στις 22.00. Η Sugahspank και ο Mc Yinka συναντώνται για πρώτη φορά επί σκηνής, ώστε να παρουσιάζουν το νέο τους live set. Με κομμάτια δικά τους, διασκευασμένα αλλά και καινούργια ανέκδοτα, υπόσχονται ένα αξέχαστο live καθώς και ένα ιδιαίτερο dj set στη συνεχεία της βραδιάς. Στο Faust, Καλαμιώτου 11 & Αθηναϊδος 12, Αθήνα. Πληροφορίες T. 210 3234095. Τιμές εισιτηρίων 5Euro (Εισιτήριο θεάματος, δεν περιλαμβάνει ποτό). Σε τραπέζι: 8Euro (Εισιτήριο θεάματος, δεν περιλαμβάνει ποτό)

  • MAZItous ensemble στο Σταυρό του Νότου

Τρία χρόνια αφότου ξεκίνησαν το μουσικό τους ταξίδι, οι MAZItous ensemble συνεχίζουν να μας παρασύρουν στη μαγεία της κινηματογραφικής μουσικής παρουσιάζοντας την ανανεωμένη παράσταση "Unoriginal Soundtrack COMEBACK". Ήχοι και χρώματα από κάθε γωνιά του πλανήτη, αγαπημένες ταινίες και συνθέτες, αναπάντεχες διασκευές και αρκετές εκπλήξεις. Για μια μόνο παράσταση, 18 Απριλίου, στο club του Σταυρού του Νότου. Οι MAZItous ensemble ειναι: Νατάσα Μηνδρινού, Ηλιάνα Τσαπατσάρη, Ευριπίδης Ζεμενίδης, Μιχάλης Καλκάνης, Θάνος Μιχαηλίδης, Νίκος Σάλτα. Στο Σταυρός του Νότου Club, Φραντζή & Θαρύπου 35, Νέος Κόσμος. Ώρα προσέλευσης: 22.00. Πληροφορίες Τηλ.: 210 9226975. Τιμές εισιτηρίων 10Euro με ποτό

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ