Βέρτιγκο στους ΑΝΕΛ -Απειλές παραίτησης, αποπομπές και ψήφος εμπιστοσύνης - iefimerida.gr

Βέρτιγκο στους ΑΝΕΛ -Απειλές παραίτησης, αποπομπές και ψήφος εμπιστοσύνης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ΑΝΕΛ, ο μικρός κυβερνητικός εταίρος φαίνεται πως βρίσκεται σε βέρτιγκο αφού όχι μόνο δεν ξεκαθαρίζει αν θα συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση και προχωρά σε διαγραφές στελεχών-υπουργών (Τέρενς Κουίκ ) αλλά τώρα γίνεται γνωστό πως είπε σε βουλευτή ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον Τσίπρα.

Οι πρωινές και απογευματινές παραιτήσεις Καμμένου

Μάλιστα ο Πάνος Καμμένος μπερδεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση με τις δηλώσεις του, αφού από τη μία απειλεί να παραιτηθεί στις 15 Ιανουαρίου στην περίπτωση που περάσει η συμφωνία των Πρεσπών από την πΓΔΜ και από την άλλη τα μαζεύει και υποστηρίζει πως θα φύγει από την κυβέρνηση αν και όταν έρθει η συμφωνία στην ελληνική Βουλή.


Ενδεικτικά είναι τα χθεσινά γεγονότα. Το πρωί ο ΥΠΕΘΑ μιλώντας προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, στην 1η Στρατιά, στη Λάρισα, είχε πει ότι «εάν ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών από τη βουλή της ΠΓΔΜ εγώ θα παραιτηθώ από υπουργός Εθνικής Άμυνας».


Λίγες ώρες αργότερα όμως τα μάζεψε λέγοντας «Για εμένα, όπως γνωρίζετε, η πάγια θέση μου είναι ότι δεν μπορώ να δεχτώ καμία συμφωνία η οποία περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» και κάλεσα και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει την θέση του. Επισκέφθηκα τα φυλάκια, γιατί όπως δημόσια έχω πει – και το είπα και στους στρατιωτικούς, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους και τους συνοριοφύλακες που συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια – μπορεί να είναι η τελευταία μου επίσκεψη. Είναι δεδομένο ότι αν – ω μη γένοιτο – αυτή η συμφωνία φτάσει στη Βουλή, εγώ δεν θα συνεχίσω να είμαι Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ούτε οι Ανεξάρτητοι Ελληνες θα συνεχίσουν να αποτελούν μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού».

Δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης

Λίγο αργότερα, σύμφωνα με το ραδιοφωνικό σταθμό του News 24/7 στους 88,6, όταν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης ρώτησε τον Πάνο Πάνο στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος σχετικά με το τι θα κάνουν οι ΑΝΕΛ όταν η συμφωνία των Πρεσπών έρθει στη Βουλή, εκείνος του απάντησε πως η συμφωνία «είναι καμμένη και δεν θα έρθει». Ωστόσο ο διάλογος δεν έμεινε εκεί, αφού ο Πάνος Καμμένος είπε πως οι ΑΝΕΛ δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα.


«Αν ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης τί θα κάνουμε;» ρώτησε ο Βασίλης Κόκκαλης, για να λάβει την απάντηση από τον επικεφαλής των ΑΝΕΛ «αν ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης θα καταψηφίσουμε».

Εκτός κόμματος ο Κουίκ

Στο μεταξύ, εκτός των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ετέθη ο Τέρενς Κούικ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Θεόδωρος Τοσουνίδης. Ο κ. Τοσουνίδης ανέφερε στο Kontra Channel ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος με τις πράξεις του, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Εθεσε εαυτόν εκτός κινήματος, παραβιάζοντας αρχές των Ανεξάρτητων Ελλήνων» είπε, προσθέτοντας ότι τα υπόλοιπα στελέχη των ΑΝΕΛ αποφάσισαν ομόφωνα να εγκαταλείψουν την κυβέρνηση σε περίπτωση που φτάσει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή.


Υπενθυμίζεται ότι ο Τέρενς Κουίκ εδώ και καιρό δεν μετέχει στις συνεδριάσεις των ΑΝΕΛ, δεν έδωσε το παρών στη συνεδρίαση της Κ.Ο του κόμματος, την Τρίτη και ενδεχομένως επιθυμεί να ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών για να διασωθεί πολιτικά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε Ποτάμι και Ενωση Κεντρώων στρέφεται το Μαξίμου

Το Μαξίμου από τη μία αγχώνεται με τα ήξεις αφήξεις του Καμμένου και από την άλλη αναζητά λύσεις προκειμένου να του βγουν οι αριθμοί όταν έρθει η ώρα της ψηφοφορίας για τη συμφωνία των Πρεσπών. Γι αυτό και πλέον «ψαρεύουν» σε Ποτάμι και Ενωση Κεντρώων. Το Ποτάμι φαίνεται να είναι διχασμένο, ωστόσο υπάρχουν βουλευτές όπως οι Σπύρος Δανέλλης και Σπύρος Λυκούδης, οι οποίοι έχουν ταχθεί υπέρ της συμφωνίας. Ευχάριστη έκπληξη προκάλεσε ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης που δήλωσε ότι δεν θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό, εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν εντός της Ολομέλειας εκείνη την ώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΝΕΛ Σκοπιανό Μέγαρο Μαξίμου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ