fbpx Φαρφάλες γιορτινές, με βότκα | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Φαρφάλες γιορτινές, με βότκα

Φαρφάλες γιορτινές, με βότκα
13|12|2018 | 14:59

Αυτή η συνταγή έχει όλα τα υλικά των γιορτών και είναι «σιγουράκι»: πάντα πετυχαίνει!

Υλικά

  • 1 πακέτο φαρφάλες
  • 6 φετούλες σολωμό καπνιστό
  • Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1/2 φλυτζάνι κατεψυγμένο αρακά
  • 1 κρεμμύδι μεσαίο
  • Μισή κουταλιά βούτυρο
  • 1/3 φλυτζανιού παχιά κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 σφηνάκι βότκα
  • Αλάτι και πιπέρι

Φαρφάλες γιορτινές, με βότκα | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Βράστε τις φαρφάλες al dente, όπως λέει το πακέτο
  • Κρατήστε ένα φλυτζάνι από τα υγρά, πριν σουρώσετε
  • Οση ώρα βράζουν οι φαρφάλες, βάλτε το βούτυρο να ζεσταθεί σε τηγάνι και ροδίστε απαλά το κρεμμύδι
  • Σβήστε το με τη βότκα και προσθέστε τον αρακά κατεψυγμένο
  • Οταν ροδίσουν καλά και μαλακώσει ο αρακάς, προσθέστε την παχιά κρέμα γάλακτος, τον σολωμό σε κομμάτια, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι

Φαρφάλες γιορτινές, με βότκα | iefimerida.gr 1

  • Αφήστε να σιγοβράσει για 10 λεπτά, στο τέλος ρίξτε τριμμένη παρμεζάνα στο τηγάνι
  • Προσθέστε στο τηγάνι τις βρασμένες φαρφάλες, αναμείξτε απαλά, δοκιμάστε, έτοιμες!
  • Αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο από το νερό που κρατήσατε
  • Φρέσκο πιπέρι και επιπλέον παρμεζάνα στο πιάτο, επιβάλλονται

Φαρφάλες γιορτινές, με βότκα | iefimerida.gr 2

ΣΧΟΛΙΑ