Ο δήμος της Αττικής που έχει τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη -Τι πληρώνουν σε κάθε δήμο οι πολίτες [λίστες] - iefimerida.gr

Ο δήμος της Αττικής που έχει τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη -Τι πληρώνουν σε κάθε δήμο οι πολίτες [λίστες]

Πάρκο στο Μοσχάτο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρωτιά όσον αφορά τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη στην Αττική την έχει και φέτος ο Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται και στον πίνακα, ο οικονομικότερος δήμος όσον αφορά τα δημοτικά τέλη είναι ο Δημος Μοσχάτου – Ταύρου όπου το τέλος για τις οικίες παραμένει σταθερό στο 1,02 ευρώ ανά τ.μ.

Ακολουθεί η Αγία Παρασκευή, το Χαλάνδρι και Αιγάλεω και η Κηφισιά με τέλος 1, 12 ευρώ ανά τ.μ.

Ο δήμος της Αττικής που έχει τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη -Τι πληρώνουν σε κάθε δήμο οι πολίτες [λίστες] | iefimerida.gr 0

Βέβαια για τον δήμο Μοσχάτου- Ταύρου η «πρωτιά» αυτή δεν είναι πρωτόγνωρη.

Μιλώντας στο iefimerida.gr, o αντιδήμαρχος του Ταύρου, Γιώργος Δαμηλάκος μας εξήγησε πως η τιμή παραμένει σταθερή στο 1,02 ανά τ.μ από το 2011 όπου και τέθηκε σε ισχύ το πρόγραμμα «Καλλικράτης».

« Το 2012 αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε την βιομηχανική μας ζώνη και να κάνουμε μία μείωση της τάξης των 24% στα νοικοκυριά και μάλιστα σε όλες τις βαθμίδες», ανέφερε ο αντιδήμαρχος επισημαίνοντας πως η φιλοσοφία τους ήταν να ευνοηθούν οι κάτοικοι του Μοσχάτου- Ταύρου.

Για τον λόγο αυτό άλλωστε πριν ακόμη εφαρμοστεί και ο σχετικός νόμος, το 2012 έγινε έξτρα μείωση των δημοτικών τελών σε όλες τις ευπαθείς ομάδες του Δήμου.

«Ήμασταν οι πρώτοι που μειώσαμε έως και απαλείψαμε τα δημοτικά τέλη στις ευπαθείς ομάδες του Δήμου μας, πράγμα που ισχύει ακόμη και σήμερα», πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος, Γιώργος Δαμηλάκος, επισημαίνοντας πως έγινε πρόσφατα και μία μείωση τάξεως 10% στα εμπορικά καταστήματα από έως 250 τ.μ.

Οσον αφορά τα δημοτικά τέλη των υπόλοιπων δήμων, η Καλλιθέα είναι (1,23 ευρώ/τ.μ), η Ηλιούπολη (1,42 ευρώ/τ.μ.), η Νέα Σμύρνη (1,55 ευρώ/τ.μ.), η Γλυφάδα (1,45 ευρώ/τ.μ.) αλλά και η Αθήνα (1,55 ευρώ/τ.μ.) κι ο Πειραιάς (1,91 ευρώ/τ.μ.). Οι πιο ακριβοί δήμοι όσον αφορά τα τέλη είναι το Ψυχικό και η Φιλοθέη με 2,94 ευρώ ανά τ.μ..

Ο δήμος της Αττικής που έχει τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη -Τι πληρώνουν σε κάθε δήμο οι πολίτες [λίστες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ