Σχεδιάζουν την αλβανική... Ριβιέρα -Δίνουν δωρεάν γη στους Αραβες που αποχώρησαν από την Ελλάδα [εικόνες] - iefimerida.gr

Σχεδιάζουν την αλβανική... Ριβιέρα -Δίνουν δωρεάν γη στους Αραβες που αποχώρησαν από την Ελλάδα [εικόνες]

Τα μεγαλεπήβολα σχέδια του Έντι Ράμα για την τουριστική αξιοποίηση της Αλβανίας

Μερίδιο στην τουριστική πίτα του Ιονίου διεκδικεί η Αλβανική κυβέρνηση σχεδιάζοντας πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες στα νότια παράλια.

Τα μεγαλεπήβολα σχέδια του Έντι Ράμα για την τουριστική αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής της Χειμάρας κρύβονται πίσω από την απόφαση της αρπαγής περιουσιών Ελλήνων ομογενών που προκαλεί κλυδωνισμούς στις σχέσεις των δύο χωρών. Στη διεθνή επενδυτική κοινότητα είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι η Αλβανική κυβέρνηση έχει προσλάβεις διεθνείς εταιρίες συμβούλων και προσεγγίζει υποψηφίους επενδυτές προκειμένου να μετατρέψουν την παραλιακή ζώνη σε Αλβανική ριβιέρα που θα προσελκύει τουρίστες από όλον τον κόσμο.

Η κυβέρνηση Ράμα τάζει δωρεάν γη στο παραλιακό μέτωπο στους επενδυτές

Η κυβέρνηση Ράμα τάζει «γη και ύδωρ» προκειμένου να προσελκύσει ξένα κεφάλαια με μεγάλο δέλεαρ τη δωρεάν παραχώρηση γης στο παραλιακό μέτωπο σε επενδυτές αλλά και απλοποίηση των διαδικασιών για την οικοδόμηση και εκμετάλλευση των τουριστικών εγκαταστάσεων . Στα αρχιτεκτονικά σχέδια που έχουν εκπονηθεί, αποτυπώνεται το μεγάλο όνειρο του Έντι Ράμα να εντάξει τα Αλβανικά παράλια στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Συγκεκριμένα, στα σχέδια με τίτλο «Architectural project- tourist complex Palas» που παρουσιάζονται σε επενδυτικά σχήματα περιλαμβάνονται πεντάστερες ξενοδοχειακές μονάδες και ολόκληρα συγκροτήματα με πολυτελείς επαύλεις. Μεγάλη βαρύτητα έχει δοθεί στον περιβάλλοντα χώρο με έμφαση στο πράσινο της περιοχής αλλά και στους αυτοκινητόδρομους που θα εξασφαλίζουν άνετη πρόσβαση σε κάθε κτίσμα. Στις κατασκευές κυριαρχούν η πέτρα το ξύλο και το γυαλί για αποτέλεσμα υψηλής αισθητικής που συμπληρώνεται από εντυπωσιακά πλακόστρωτα.
Όλες οι ξενοδοχειακές μονάδες, οι βίλες και τα μπανκαλόου θα έχουν απεριόριστη θέα στη θάλασσα, γεγονός που οι Αλβανοί αξιωματούχοι οι οποίοι έχουν αναλάβει το έργο της προσέλκυσης κεφαλαίων ,πλασάρουν ως δυνατό χαρτί στους εν δυνάμει επενδυτές. Περισσότερο όμως στέκονται στη δυνατότητα που δίνεται στα ξένα fund να αποκτήσουν δωρεάν οικόπεδα στα Αλβανικά παράλια. Εκτάσεις δεκάδων στρεμμάτων με άδεια οικοδόμησης προσφέρονται έναντι του συμβολικού τιμήματος τους ενός ευρώ σύμφωνα με πληροφορίες ώστε να χτιστούν εκεί οι τουριστικές εγκαταστάσεις.

Το σχέδιο Ράμα για την αλβανική ριβιέρα
Ζητούμενο η πολυτέλεια για να πάρουν μερίδιο από τον τουρισμό

Το σχέδιο ανάπλασης της νοτιοδυτικής Αλβανίας

Το σχέδιο ανάπλασης πάντως είναι ευρύτερο και αφορά συνολικά τη νοτιοδυτική Αλβανία καθώς εκτός από τις τουριστικές εγκαταστάσεις σχεδιάζονται επίσης σημαντικά έργα υποδομής , σύγχρονα οδικά δίκτυα, ιατρικά κέντρα , μαρίνες και «λίφτινγκ» στο δίκτυο υδροδότησης. Η κυβέρνηση Ράμα έχει έρθει σε συνεννόηση με επενδυτικά σχήματα και κατασκευαστικές εταίρες από την Ιταλία που θα αναλάβουν την ανέγερση Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και από την Τουρκία που θα ασχοληθούν με τα περιφερειακά αεροδρόμια ώστε να είναι πιο εύκολη η μετακίνηση των τουριστών .Επίσης έχει δρομολογηθεί η κατασκευή υπερσύγχρονου αεροδρομίου στην περιοχή Akerni , όπου λειτουργούσε στο παρελθόν στρατιωτικό αεροδρόμιο. Παράλληλα σχεδιάζεται και δεύτερο αεροδρόμιο στους Αγίους Σαράντα αποκλειστικά για πτήσεις τσάρτερ και εταιρίες χαμηλού ναύλου για τη μετακίνηση τουριστών.

Το σχέδιο «Architectural project- tourist complex Palas»

.

Οι Αραβες που ...ατύχησαν στην Ελλάδα

Προτεραιότητα για τους λομπίστες του Εντι Ράμα είναι να καταφέρουν να προσελκύσουν Αραβικά κεφάλαια. Στο στόχαστρό τους βρίσκονται και επενδυτικά fund από τον Αραβικό κόσμο που αρχικά σχεδίαζαν να επενδύσουν στην Ελλάδα αλλά απογοητεύτηκαν στην πορεία λόγω των γραφειοκρατικών προβλημάτων και των αγκυλώσεων που πάγωσαν τα project τους . Εκπρόσωποι των Fund προσκαλούνται στην Αλβανία και φιλοξενούνται με κάθε άνεση και πολυτέλεια όσο διαρκεί η ενημέρωσή τους για τα σχέδια μεταμόρφωσης του παραλιακού μετώπου . Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Αλ Ουαλίντ Μπιν Ταλάτ ο οποίος βρέθηκε στο παρελθόν στα Τίρανα και συναντήθηκε με τον Έντι Ράμα . Ο Αλ Ουαλίντ θεωρείται ισχυρός παίκτης στη διεθνή ξενοδοχειακή σκακιέρα με συμμετοχή σε εταιρίες όπως η four Seasons που έχει αναλάβει και τον Αστέρα Βουλιαγμένης. Έκτοτε οι συνεργάτες του Ράμα δουλεύουν αδιάκοπα στο παρασκήνιο ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να δώσουν στα Αλβανικά παράλια στοιχεία αίγλης και χλιδής που θα φέρουν το ...καλοκαίρι στα έσοδα της χώρας.

Επαύλεις από πέτρα και πολυτελείς πισίνες
Μοντέρνα και ντιζαϊνάτα κτίρια
Ο Ράμα θα δώσει δωρεάν γη στους επενδυτές
Συγκροτήματα σπιτιών που κλέβουν την παράσταση
Ο Ράμα καλοβλέπει τους Αραβες επενδυτές που έφυγαν από την Ελλάδα
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αλβανικη ριβιερα Αλβανία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ