Αλαβάνος: Ιούδας ο Τσίπρας -Είναι πιο δεξιός από τον Μητσοτάκη - iefimerida.gr

Αλαβάνος: Ιούδας ο Τσίπρας -Είναι πιο δεξιός από τον Μητσοτάκη

Φωτογραφία από το 2008 όταν ο ΑΛέκος Αλαβάνος στήριζε τον Αλέξη Τσίπρα / Φωτογραφία: EUROKINISSI-Γ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βολές κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Αλέκος Αλαβάνος παρομοιάζοντας τον πρωθυπουργό με τον Ιούδα που πρόδωσε τον Ιησού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο άλλοτε μέντορας του Αλέξη Τσίπρα παραδέχθηκε πως έπεσε έξω με τον Αλέξη Τσίπρα που τον στήριξε για την αρχηγία του κόμματος.
«Νομίζω πως τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα τον εξέλεξε ο ελληνικός λαός, δεν είχα εγώ τη δύναμη,. Εκανα μία προσπάθεια να φύγει από το παλιό η Αριστερά πιστεύοντας πως ένας νέος άνθρωπος θα συμβάλει. Επεσα εντελώς έξω. Το έχω πει και πολλές φορές και ο Ιησούς έπεσε έξω με τον Ιούδα».

Μάλιστα ο κ. Αλαβάνος δεν σταμάτησε εκεί αφού μίλησε για προδοσία της Αριστεράς από τον Αλέξη Τσίπρα και την πλήρη απαξίωση του ηθικού πλεονεκτήματος από το παρεάκι με τους Φλαμπουράρηδες και τους Δραγασάκηδες.

«Θέλω να πω ότι είναι η πλήρης αποτυχία. Αυτή η προδοσία της Αριστεράς και αυτή η απαξίωση της Αριστεράς μέσα στην κοινωνία την οποία έχει κάνει ο κύριος Τσίπρας δεν την έχει κάνει ο χειρότερός μας αντίπαλος μέχρι τώρα και με τόσο μεγάλη επιτυχία.
Ο δεξιός είναι επικριτικός απέναντι στη θέση της Αριστεράς, αλλά θα έλεγα ότι ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις της Αριστεράς υπήρχε μία εκτίμηση από τους συντηρητικούς.
Πιστεύω πως προσωπικά ο κ.Τσίπρας είναι υπεύθυνος για την ηθική απαξίωση της Αριστεράς, αλλά και όλη η παρέα Δραγασάκηδες, Φλαμπουράρηδες και λοιπά, οι οποίοι έχουν κάνει ένα θίασο, τον οποίο τον σκηνοθετεί σήμερα ο εξωτερικός παράγοντας».

Σχολιάζοντας το σάλο που έχει ξεσπάσει με τον Μανώλη Πετσίτη είπε: «Δεν ήξερα αυτές τις παρέες που δυσφημούν. Από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτή τη μεγάλη στροφή και προσπάθησε να γίνει διαχειριστής της κατάστασης ακολούθησε τον προηγούμενο, αλλά χειρότερο τρόπο διακυβέρνησης της χώρας ήταν φυσικό να γίνονται αυλές, να γίνονται διάφοροι μεσάζοντες».

Πολιτικός πραξικοπηματίας ο Τσίπρας -Είναι πιο δεξιός από τον Μητσοτάκη

Ο κ.Αλαβάνος χαρακτήρισε πολιτικό πραξικοηματία τον Αλέξη Τσίπρα για την απόφασή του να μετατρέψει το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος σε ΝΑΙ:

«Είναι διεφθαρμένο όσον αφορά την πολιτική του ακεραιότητα, είναι ένα κόμμα το οποίο εξαπάτησε τον ελληνικό λαό. Η Βρετανία ζει ένα δράμα γιατί υπάρχουν πολλές αντιθέσεις. Υπάρχει όμως ένα σταθερό σημείο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που αποφάσισε BREXIT. Εδώ φτάσαμε και το δημοψήφισμα που είναι η υπέρτατη έκφραση της λαϊκής εξουσίας άμεσα ο ελληνικός λαός.
Η συμφωνία αυτή είχε ένα νόημα, ένα πυρήνα που έλεγε ότι θα πραγματοποιήσουμε τις απαιτήσεις των δανειστών. Με αυτή την έννοια και ενώ η Μέρκελ έλεγε πως αν η Ελλάδα ψηφίσει όχι διακυβεύεται η θέση της, ωστόσο ο ελληνικός λαός έκανε μία γενναία κίνηση και είπε ΟΧΙ σε κάτι τέτοιο και θέλουμε ένα σκίσιμο των μνημονίων.
Αποφάσισε ένα δημοψήφισμα ΟΧΙ στις κατευθύνσεις που μας δίνει η Τρόικα και σε μία ημέρα η κυβέρνηση το έκανε ΝΑΙ. Αυτό είναι από τα χειρότερα πολιτικά πραξικοπήματα που έχει βιώσει η Ελλάδα στη νεότερη ιστορία. Είναι ένα πολιτικό πραξικόπημα και μου κάνει η μία αντίδραση και η σιωπή του Προέδρου της Δημοκρατίας, άρα ο επικεφαλής είναι πραξικοπηματίας πολιτικός και ξαναψηφίστηκε με πολύ μειωμένη ψήφο, με τεράστια αποχή και με τεράστια απογοήτευση και πλέον ο ελληνικός λαός δεν πιστεύει.
Ο ελληνικός λαός κατάλαβε τι έγινε και απογοητεύτηκε»
, ανέφερε.

Αναφερόμενος στην συμφωνία των Πρεσπών ο κ.Αλαβάνος είπε πως επιβλήθηκε από τους Αμερικάνους και κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Τσίπρα και του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά ακολουθήθηκε η πιο αμερικανόδουλη πολιτική που είχε ακολουθηθεί μέχρι τώρα.

«Φτάσανε να προσφέρουν νέες βάσεις και οι Τσίπρας και Κοτζιάς να κάνουν τσιμουδιά. Η όλη προώθηση της συμφωνίας έχει να κάνει με τα σχέδια αποκλεισμού της Ρωσίας από την περιοχή. Ο Τσίπρας νόμιζε πως θα ήταν μία μεγάλη κομματική επιτυχία και έφερε τη συμφωνία διαιρώντας τον ελληνικό λαό αντί να κάνει μία προσπάθεια να το φέρει με έναν ενωτικό τρόπο και να δώσει μία προοπτική για μία Μακεδονία ελληνική, η οποία θα μπορούσε να είναι το επίκεντρο των Βαλκανίων. Η αντιπαράθεση Κοτζιά και Καμμένου δείχνει το στοιχείο της παρακμής. Είναι αστείο να έχουμε κυβερνήσεις με τέτοια πρόσωπα.
Είμαι ενάντια και στον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη. Ο Τσίπρας είναι πιο δεξιός από το Μητσοτάκη. Υπάρχει άλλη ελληνική κυβέρνηση, ακόμα και πραξικοπηματική, η οποία να παρέδωσε το σύνολο σχεδόν της δημόσιας περιουσίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς διαχείριση σε έναν οργανισμό που ελέγχεται από ξένους; Μόνο η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου. Ο Τσίπρας αυτοτοποθετήθηκε σε κάποια ζητήματα πιο δεξιά και από τη ΝΔ»,
είπε κλείνοντας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέκος Αλαβάνος Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ