Der Standard: Διστακτική η ανάκαμψη στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Der Standard: Διστακτική η ανάκαμψη στην Ελλάδα

Με κοινωνικό μέρισμα επιχειρεί η κυβέρνηση να ενισχύσει τα φτωχά νοικοκυριά/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα βρίσκεται στον δρόμο της βελτίωσης, αλλά η οικονομική κρίση έχει αφήσει τα ίχνη της γράφει η αυστριακή εφημερίδα Der Standard.

Στο άρθρο της, το οποίο αναδημοσιεύει η Deutsche Welle συμπληρώνει πως η κυβέρνηση επιχειρεί να απαντήσεις με ένα κοινωνικό μέρισμα. Η εφημερίδα κάνει αναφορά στα επεισόδια που διαδραματίστηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 6 Δεκεμβρίου, ανήμερα της τραγικής δέκατης επετείου από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου:

«Μια δεκαετία μετά οι διαμαρτυρίες παραμένουν έντονες, αλλά όχι ακραίες. Αυτό σχετίζεται μάλλον και με το γεγονός ότι η οικονομική κρίση έχει ξεπεραστεί ως ένα βαθμό και στο μεταξύ οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να το νοιώθουν αυτό».

Η δημοσιογράφος παραθέτει στοιχεία που δείχνουν μια ελαφρά ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας: «Το ποσοστό ανεργίας κυμαίνεται στο 18,6%, δυο ποσοστιαίες μονάδες λιγότερες απ' ό,τι την προηγούμενη χρονιά. Η Ελλάδα συνεχίζει να διατηρεί όμως το μεγαλύτερο ποσοστό μη απασχολούμενων στην ΕΕ. Ο ευρωπαϊκός μέσος όρος του ποσοστού ανεργίας κυμαίνεται στο 8%.

Όπως την περασμένη χρονιά, έτσι και φέτος οι πολίτες που έχουν ανάγκη μπορούν να κάνουν ηλεκτρονική αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα. Τα ποσά κυμαίνονται μεταξύ 350 και 1.350 ευρώ. Συνολικά η κυβέρνηση διαθέτει 1,3 δις ευρώ για αυτή τη δράση. Στόχος είναι οι πιο φτωχοί πολίτες, κυρίως άνεργοι, να περάσουν πιο εύκολα το χειμώνα» καταλήγει η Der Standard.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Der Standard ανάπτυξη κρίση Ελλάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ