Αλλαγές στο ΑΣΕΠ με άρωμα εκλογών -Η κυβέρνηση ετοιμάζει τετραετές πλάνο προσλήψεων στο Δημόσιο - iefimerida.gr

Αλλαγές στο ΑΣΕΠ με άρωμα εκλογών -Η κυβέρνηση ετοιμάζει τετραετές πλάνο προσλήψεων στο Δημόσιο

προσλήψεις τετραετίας ετοιμάζει η κυβέρνηση/Φωτογραφία: IntimeNews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προσλήψεις τετραετίας ετοιμάζει η κυβέρνηση στον δρόμο προς τις κάλπες, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

Η κυβέρνηση επιχειρεί να έχει στα χέρια της αυτό το πλάνο έως το τέλος Ιανουαρίου, μέσω νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός του μηνός και να αποτελέσει νόμο του κράτους με την έναρξη του νέου έτους.

Οι προσλήψεις θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ

Οι προσλήψεις θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ, ενώ στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται και διάταξη, ως δικλίδα ασφαλείας, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, που θα προβλέπει ότι θα μπορούν να γίνουν προσλήψεις εκτός ετήσιου σχεδιασμού σε έκτακτες περιπτώσεις.

Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου κάθε χρόνου -σύμφωνα με το νομοσχέδιο- τα υπουργεία θα καταρτίζουν καταστάσεις με τα αιτήματά τους για τις ετήσιες προσλήψεις τακτικού αλλά και εποχικού προσωπικού. Στις καταστάσεις θα πρέπει να υπάρχει τεκμηρίωση των αναγκών, η χρονική διάρκεια της απασχόλησης, το ύψος της δαπάνης και ο τρόπος κάλυψής της.

Στα σχέδια θα περιλαμβάνονται οι εκτιμήσεις για τις αποχωρήσεις προσωπικού, το σύνολο των υφισταμένων και των εκτιμώμενων κενών θέσεων, αλλά και οι ανάγκες σε προσλήψεις για τους εποπτευόμενους φορείς των υπουργείων και τις ανεξάρτητες αρχές. Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης στη συνέχεια, θα συντάσσει συγκεντρωτικό τετραετές σχέδιο προγραμματισμού προσλήψεων, το οποίο θα υποβάλλεται στο υπουργείο Οικονομικών.

Για την αποφυγή χρονοβόρων διαδικασιών, οι υποψήφιοι δεν υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά με την αίτηση συμμετοχής τους σε προκήρυξη, αλλά η κατάταξη στους πίνακες προτεραιότητας γίνεται με βάση τα στοιχεία που δηλώνονται στην αίτηση. Δικαιολογητικά θα καλούνται να υποβάλουν πριν από την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων διοριστέων οι υποψήφιοι που αντιστοιχούν στον αριθμό του συνόλου τω θέσεων που προκηρύχθηκαν προσαυξημένο κατά 50%. Οι προσωρινοί πίνακες θα αναρτώνται αφού ολοκληρωθεί ο έλεγχος των δικαιολογητικών.

Τόσο το τετραετές όσο και ετήσιο πλάνο προσλήψεων, θα διασυνδέονται και με το ενιαίο σύστημα κινητικότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ