Ένα μπουκάλι νερό βελτιώνει τη βαθμολογία των μαθητών - iefimerida.gr

Ένα μπουκάλι νερό βελτιώνει τη βαθμολογία των μαθητών

Ένα μπουκάλι νερό βελτιώνει τη βαθμολογία των μαθητών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βρετανοί ερευνητές ισχυρίζονται πως η κατανάλωση νερού βοηθά μαθητές και φοιτητές να πετύχουν καλύτερη βαθμολογία στις γραπτές τους εξετάσεις.

Εντυπωσιακά ήταν τα αποτελέσματα της έρευνας που διενήργησαν από κοινού τα πανεπιστήμια Ιστ Λόντον και Ουέστμινστερ, στην οποία εξέτασαν 447 φοιτητές στη διάρκεια γραπτών εξετάσεων εκ των οποίων οι 71 ήταν τριτοετείς, 151 δευτεροετείς και 225 πρωτοετείς. Οι διαγωνιζόμενοι που καταναλώνουν νερό την ώρα των εξετάσεων πετυχαίνουν υψηλότερη βαθμολογία από εκείνους που διαγωνίζονται «στεγνοί» περίπου 5% κατά μέσον όρο.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ενυδάτωση του οργανισμού σχετίζεται άμεσα με τις πνευματικές επιδόσεις. Όπως επισημαίνεται στη σχετική μελέτη, η κατανάλωση του νερού είναι πιθανό να επιδρά και ψυχολογικά στη λειτουργία της σκέψης. Εξάλλου, η κατανάλωση νερού ρίχνει τα επίπεδα του στρες, το οποίο, όπως είναι γνωστό, εμποδίζει το μυαλό να λειτουργήσει καθαρά.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ