Ρωσία: Παρουσίασαν hi-tech ρομπότ -Τελικά ήταν άνθρωπος με στολή [εικόνα & βίντεο] - iefimerida.gr

Ρωσία: Παρουσίασαν hi-tech ρομπότ -Τελικά ήταν άνθρωπος με στολή [εικόνα & βίντεο]

Τελικά αυτό δεν ήταν ρομπότ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κρατική τηλεόραση της Ρωσίας παρουσίασε ένα hi-tech ρομπότ που μπορούσε να χορεύει. Τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν απλά ένας άνθρωπος που φορούσε στολή!

Το ρεπορτάζ του Russia-24 επαινούσε το ρομπότ, που παρουσιάστηκε σε φόρουμ νέων για τη ρομποτική. «Το Ρομπότ Μπόρις έχει ήδη μάθει να χορεύει και δεν τα πάει άσχημα», ανέφερε το ρεπορτάζ.

Ομως, πολλοί άρχισαν να το αμφισβητούν. Πού είναι οι εξωτερικοί αισθητήρες του Μπόρις και γιατί κάνει τόσες περιττές κινήσεις χορεύοντας. Αυτές ήταν μερικές από τις ερωτήσεις που διατύπωσε η ιστοσελίδα Tjournal. Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα social media επιβεβαίωσαν αυτές τις υποψίες. Σε κάποιες φαίνονταν ξεκάθαρα ο λαιμός ενός ανθρώπου μέσα στο «ρομπότ».

Первый день работы форума "Проектория" открыли 6 авторских уроков лучших педагогов Россииhttps://t.co/ON227RuGhz pic.twitter.com/YDeu8RW9un

Τελικά, αποδείχθηκε ότι ο «Μπόρις» ήταν στην πραγματικότητα το «Αλιόσα το ρομπότ», μια στολή που κατασκευάζει η εταιρεία Show Robots. Κοστίζει 3.000 λίρες και διαθέτει μικρόφωνο, οθόνη και γενικότερα δημιουργεί την απόλυτη ψευδαίσθηση ότι μπροστά σου έχεις ένα ρομπότ, σύμφωνα με τον Guardian.

Μία ακόμη επιβεβαίωση ήρθε από το MBKh Media, ένα ειδησεογραφικό πρακτορείο που ίδρυσε ο αντίπαλος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Μιχαήλ Κοντορκόφσκι, το οποίο δημοσίευσε φωτογραφία που δείχνει έναν ηθοποιό που φορά τη στολή. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, το φόρουμ δεν προσπάθησε να παρουσιάσει τον «Μπόρις» ως αληθινό ρομπότ, αλλά αυτό ακριβώς έκανε η κρατική τηλεόραση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ρομπότ ΡΩΣΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ