Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά της Μέι -Δείτε live - iefimerida.gr

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά της Μέι -Δείτε live

Η μητέρα των μαχών για την παραμονή της Μέι στην ηγεσία των «Τόρρηδων» -Φωτογραφία: AP Photo/Markus Schreiber
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο επί της πρότασης μομφής σε βάρος της πρωθυπουργού της χώρας Τερέζα Μέι.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν στις 23:00 ώρα Ελλάδος. Κατά το BBC η συμμετοχή ήταν 100%, ψήφισαν και οι 317 βουλευτές των Συντηρητικών. Πηγές των «τόρρις» λένε ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα άνω των 200 ψήφων θα θεωρηθεί «θρίαμβος» καθώς η Τερέζα Μέι είχε εκλεγεί με 199 ψήφους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, σχεδόν 200 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος δήλωσαν δημοσίως ότι θα στηρίξουν με τη ψήφο τους την επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης.

Ισως αυτό να εξηγεί το γεγονός ότι η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έμεινε στη Βουλή για να αναμείνει το αποτέλεσμα αλλά πήγε στην Ντάουνινγκ Στριτ, την πρωθυπουργική κατοικία.

Κατά ορισμένα βρετανικά ΜΜΕ έχει ήδη λάβει γνώση του αποτελέσματος.

Told @theresa_may has now been told result of #voteofconfidence ahead of 9pm media announcement

Η Τερέζα Μέι καταφθάνει χαμογελαστή στην πρωθυπουργική κατοικία -Φωτογραφία: AP Photo/Matt Dunham

Παρακολουθήστε live την «μητέρα των μαχών» για την Τερέζα Μέι

Το «ψηφοδέλτιο»

pic.twitter.com/0gWwnjwzQ6

Περίπου δύο ώρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία για την πρόταση μομφής, η Βρετανίδα πρωθυπουργός προχώρησε σε έναν ακόμη ελιγμό. Για να κερδίσει την υποστήριξη των βουλευτών στην ψηφοφορία, τους ανακοίνωσε ότι δεν θα δώσει τη «μάχη» στις επόμενες βρετανικές εκλογές, το 2022.

Η Μέι, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν Βρετανοί δημοσιογράφοι, είπε στη σύσκεψη με τους βουλευτές ότι «στην καρδιά της θα ήθελε να δώσει τη μάχη για τις εκλογές, αλλά αναγνωρίζει ότι το κόμμα δεν θέλει να το κάνει». Πάντως, όταν την ρώτησαν πότε θα παραιτηθεί, αρνήθηκε να δώσει ημερομηνία. Διευκρίνισε όμως ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές.

Σύμφωνα με τον Guardian, ήταν μία συγκινητική συνεδρίαση και κάποιοι δάκρυσαν ακούγοντας τα όσα είπε η Βρετανίδα πρωθυπουργός

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Brexit Τερέζα Μέι πρόταση μομφής
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ