Τελετή απονομής Νόμπελ: Οι δύο πριγκίπισσες εμφανίστηκαν λίγο... ντεμοντέ [εικόνες] - iefimerida.gr

Τελετή απονομής Νόμπελ: Οι δύο πριγκίπισσες εμφανίστηκαν λίγο... ντεμοντέ [εικόνες]

Οι πριγκίπισσες Σοφία και Βικτόρια της Σουηδίας. Φωτογραφία: Instagram
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια σπέσιαλ περίσταση απαιτεί φυσικά μια μεγάλη δόση λάμψης!

Η τελετή απονομής των βραβείων Νόμπελ

Σύσσωμη η σουηδική βασιλική οικογένεια παραβρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Στοκχόλμη, για την ετήσια τελετή της απονομής βραβείων Νόμπελ του 2018 – και ήταν όλοι τους υπέρλαμπροι.

Ο βασιλιάς Κάρολος Γκουστάφ απένειμε τα βραβεία φυσικής, χημείας, φυσιολογίας, ιατρικής και οικονομικών επιστημών. Η σύζυγός του, βασίλισσα Σίλβια, κάθισε δίπλα του φορώντας ένα κομψό σμαραγδί φόρεμα με δαντέλα και φυσικά μια εντυπωσιακή τιάρα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kungahuset (@kungahuset) στις 10 Δεκ, 2018 στις 8:20 πμ PST

Στην τελετή ωστόσο, δεν παραβρέθηκε μόνο η σουηδική βασιλική οικογένεια αλλά και ο βασιλιάς Χάραλντ, η βασίλισσα Σόνια, η πριγκίπισσα Μέτε-Μαρίτ και ο πρίγκιπας Χαακόν της Νορβηγίας, όπως και η δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Αμάλ Κλούνεϊ.

Οι φετινοί νικητές ήταν ο Ντενίς Μουκγουίγκι, ένας γυναικολόγος του Κονγκό που θεράπευσε χιλιάδες θύματα βιασμού και η Νάντια Μουράντ, η Ιρακινή γιεζίντι που πουλήθηκε ως σεξουαλική σκλάβα από το Ισλαμικό Κράτος. Βραβεύτηκαν από κοινού με το Νόμπελ Ειρήνης του 2018 σε αναγνώριση των προσπαθειών τους για να σταματήσουν την χρήση σεξουαλικής βίας ως όπλο στον πόλεμο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kungahuset (@kungahuset) στις 10 Δεκ, 2018 στις 9:49 πμ PST

Φυσικά τα φώτα στράφηκαν στις δύο νεαρές πριγκίπισσας, την Βικτώρια και την Σοφία της Σουηδίας, οι οποίες είχαν πάει πριγκιπικά ντυμένες.

Οι συνυφάδες έδειξαν πόσο διαφορετικές είναι, ακόμη και στο ντύσιμό τους, με την μία να επιλέγει να φορέσει ένα φόρεμα-τούρτα και την άλλη ένα -υποτίθεται- πιο σύγχρονο.

Η πριγκίπισσα Βικτώρια, το μεγαλύτερο παιδί του βασιλιά Καρόλου Γκουστάβ και κληρονόμος του θρόνου, έψαξε στα βασιλικά αρχεία για το φόρεμά της. Αποφάσισε να φορέσει ένα φόρεμα που είχε βάλει η μητέρα της, η βασίλισσα Σίλβια στην ίδια τελετή το 1995.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Crown Princess Victoria (@princessvictoriaofsweden) στις 10 Δεκ, 2018 στις 10:00 πμ PST

Το ογκώδες στράπλες φόρεμα αποτελούνταν από ένα ροζ μπούστο, μια ζώνη στο χρώμα της ελιάς στη μέση και μια φουσκωτή ασημένια φούστα. Το καλύτερο μέρος πάντως, ήταν η πλάτη, με δύο πελώριους ροζ και πράσινους φιόγκους με φλοράλ λεπτομέρειες.

Το φόρεμα ήταν κάπως παλιομοδίτικο κανείς όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ήταν πολύ ωραίο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Princess Sofia of Sweden (@sofia_princesssweden) στις 10 Δεκ, 2018 στις 8:54 πμ PST

Όσο για το κεφάλι της, η πριγκίπισσα Βικτόρια φόρεσε την Connaught Tiara, με διαμάντια. Το πολύτιμο αυτό αξεσουάρ χρονολογείται απλό το 1905.

Από την άλλη, η πριγκίπισσα Σοφία, που είναι παντρεμένη με τον μικρότερο αδερφό της πριγκίπισσας Βικτόριας, τον πρίγκιπα Καρλ Φίλιπ, ήταν πιο τολμηρή με ένα κατακόκκινο πιο στενό φόρεμα, με λεπτομέρειες που θύμιζαν θεατρικό κοστούμι: Φουσκωμένους ώμους και κορδέλες που έφθαναν μέχρι το πάτωμα. Στα χέρια της κρατούσε ένα μεταλιζέ clutch.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Princess Sofia of Sweden (@sofia_princesssweden) στις 10 Δεκ, 2018 στις 8:57 πμ PST

Η Σοφία, που έγινε 34 ετών την περασμένη εβδομάδα, επέλεξε ένα λεπτό τσόκερ στο λαιμό της, όπως αυτά που συνήθιζε να φορά η πριγκίπισσα Νταϊάνα. Επίσης, φόρεσε μια λεπτή τιάρα, την ίδια που φορούσε και στον γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρλ Φίλιπ το 2015, αναφέρει το People.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Princess Sofia of Sweden (@sofia_princesssweden) στις 10 Δεκ, 2018 στις 12:08 μμ PST

Η τιάρα, δώρο από τον βασιλιά Κάρολο Γκουστάβ και την βασίλισσα Σίλβια, είχε αρχικά σμαράγδια, αλλά φαίνεται πως η νεαρή πριγκίπισσα τα αντικατέστησε με μαργαριτάρια.

Το άψογο στυλ φαίνεται πως είναι κληρονομικό στην βασιλική οικογένεια της Σουηδίας!




Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ