Παράσταση και έκθεση για τα 33 χρόνια από το θάνατο του Δημήτρη Ψαθά - iefimerida.gr

Παράσταση και έκθεση για τα 33 χρόνια από το θάνατο του Δημήτρη Ψαθά

Παράσταση και έκθεση για τα 33 χρόνια από το θάνατο του Δημήτρη Ψαθά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Φωτεινή Μπαξεβάνη, ως εξαιρετική Μαντάμ Σουσού αφήνει την συμπρωτεύουσα και μαζί με τον Βούθουλα και το Κολωνάκι της, έρχονται στο Κέντρο Πολιτισμού στον «Ελληνικός Κόσμος»

Από την Πέμπτη 26 Απριλίου 2012 και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, η διαχρονική κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά θα αποπειραθεί να εντυπωσιάσει το αθηναϊκό κοινό. Την παράσταση έχουν παρακολουθήσει ήδη πάνω από 25.000 θεατές στη Θεσσαλονίκη, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές. Η φιλόδοξη αυτή παραγωγή ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Γιώργου Αρμένη, με την Φωτεινή Μπαξεβάνη στον ομώνυμο ρόλο, τον Κώστα Σαντά ως Παναγιωτάκης και έναν θίασο 22 ηθοποιών.

Η «Μαντάμ Σουσού» αποτελεί το μοναδικό ανέκδοτο θεατρικό κείμενο του Δημήτρη Ψαθά, ο οποίος την παρουσίασε αρχικά ως ευθυμογράφημα σε συνέχειες, στις στήλες του προπολεμικού εβδομαδιαίου περιοδικού «Θησαυρός» (1939-1941), με τίτλο «Βίος και πολιτεία της Μαντάμ Σουσούς». Το 1941, κάνοντας μία συρραφή των αυτοτελών περιπετειών της, την εξέδωσε σε βιβλίο. Έναν χρόνο αργότερα έγραψε το θεατρικό έργο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά την περίοδο της Κατοχής, με την Κατερίνα Ανδρεάδη, τον Αιμίλιο Βεάκη και τον Σπύρο Μουσούρη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και σημείωσε πρωτοφανή θρίαμβο.

Ακολούθησε η κινηματογραφική ταινία του 1948, η οποία δεν σώζεται σήμερα, ενώ, στις αρχές της δεκαετίας του '50, η «Μαντάμ Σουσού» παρουσιάστηκε στο ραδιόφωνο από τη Γεωργία Βασιλειάδου. Το έργο έχει μεταφερθεί με τεράστια επιτυχία και στην τηλεόραση, με τη Μαντάμ Σουσού να γράφει ξανά ιστορία, στο πρόσωπο της Άννας Παϊταζή το 1972, και της Άννας Παναγιωτοπούλου, το 1986.

Η εύστοχη και επίκαιρη αυτή κωμωδία διαδραματίζεται στον Βούθουλα και στο Κολωνάκι και, μέσα από το χιούμορ, καυτηριάζει τον νεοπλουτισμό, την απότομη προσγείωση στη «νεόπτωχη» ελληνική πραγματικότητα, τις αυταπάτες της μεγάλης ζωής, την παρακμή και τους μεγαλομανείς που χάνουν το αληθινό νόημα της ζωής.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 33 χρόνων από τον θάνατο του Δημήτρη Ψαθά και της παράστασης της «Μαντάμ Σουσούς» δημιουργήθηκε μια καλή ευκαιρία για την έκθεση φωτογραφίας με ανέκδοτο υλικό από την ιστορία της Σουσούς, τη ζωή και το έργο του συγγραφέα της, η οποία θα λειτουργεί στο φουαγιέ του «Θέατρον».

«Θέατρον» - Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» - Αίθουσα Αντιγόνη
Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ.: 212 2540300
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 21.00, Τετάρτη και Σάββατο: 18:00 και 21:00, Κυριακή: 19:30 (για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων). Τιμές εισιτηρίων: 24 ευρώ (ζώνη Α), 21 ευρώ (ζώνη Β), 18 ευρώ (θεωρείο), νεανικό (έως 26): 15 ευρώ (ζώνη Α και Β), 12 ευρώ (θεωρείο), απογευματινές παραστάσεις: 15 ευρώ (πλατεία), 12 ευρώ (θεωρείο)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ