Η «Αυγή» αποκαθιστά ένα fake news για τον Μπακογιάννη - iefimerida.gr

Η «Αυγή» αποκαθιστά ένα fake news για τον Μπακογιάννη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε διάψευση των γραφόμενών της και επανόθρωση προχώρησε η εφημερίδα Αυγή, σχετικά με δημοσίευμά της γύρω από φωτογραφία από την επίσκεψη του Κώστα Μπακογιάννη στον Αγιο Παντελεήμονα.

Ο κ. Μπακογιάννης είχε πάει στον Αγιο Παντελεήμονα συνοδευόμενος από τον Σπύρο Γιαννάτο, τον οποίο χαρακτήριζε χρυσαυγίτη.

Κατόπιν επιστολής του δικηγόρου του κ. Γιαννάτου προς την Αυγή, η εφημερίδα σήμερα, δημοσιεύει:

«Αμέσως μετά τη δημοσίευση ρεπορτάζ σχετικά με την επίσκεψη του Κ. Μπακογιάννη στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα όπου συνοδευόταν από τον Σπύρο Γιαννάτο, ο τελευταίος μέσω του δικηγόρου του απέστειλε εξώδικη δήλωση διευκρινίζοντας στην εφημερίδα μας ότι με απόφαση της 28.6.2018 του Ε' Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, που έκρινε την έφεσή του, κρίθηκε πως καμία απολύτως σχέση δεν είχε με επεισόδια για τα οποία είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως και η "Αυγή", αγνοώντας την απόφαση αυτή, τον είχε χαρακτηρίσει ως "καταδικασμένο με αναστολή για τραμπουκισμούς".

Επιπλέον, ο κ. Γιαννάτος μέσω του εξώδικου δηλώνει στην εφημερίδα ότι "ουδέποτε υπήρξε μέλος της Χρυσής Αυγής ή έχει κατηγορηθεί για εγκληματική συμπεριφορά", καθώς στο ρεπορτάζ της 6.12.2018 τον χαρακτηρίσαμε ως "γνωστό χρυσαυγίτη με δράση στη γειτονιά". Η "Αυγή", πιστή στις αρχές της δεοντολογίας, δημοσιεύει σήμερα τις διορθώσεις που ο Σ. Γιαννάτος μας έστειλε μέσω του δικηγόρου του Θανάση Πλεύρη και αφορούν τόσο την αθώωσή του στο Εφετείο όσο και τη διαβεβαίωση περί μη πολιτικών σχέσεων του πρώτου με τον κόμμα της Χ.Α.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ