Ενοχος ο Σμπώκος για τα Tor-M1 -Συνολικές μίζες ύψους 90 εκατ. ευρώ - iefimerida.gr

Ενοχος ο Σμπώκος για τα Tor-M1 -Συνολικές μίζες ύψους 90 εκατ. ευρώ

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρεις ενόχους έδειξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην υπόθεση των Tor-Μ1.

Μετά από πολύμηνη διαδικασία, οι δικαστές έκριναν ενόχο τον πρώην γενικό διευθυντή Εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκο, τον Πέτρο Χροστοδουλίδη και τον Γιώργο Κάμαρη για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριοτητες.

Αντίθετα, η απόφαση ήταν αθωωτική για τον Γιώργο Χριστοδουλίδη, καθώς για τον επιχειρηματία Πάνο Γερμανό. Σε λίγη ώρα το δικαστηριο θα αποφανθεί επι των ποινών.

Σύμφωνα με την κατηγορία, γύρω από την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων Tor-M1 στήθηκε ένας χορός εκατομμυρίων μαύρου χρήματος. Κομβικό ρόλο στην υπόθεση εμφανίζεται να παίζει η εταιρεία Clavis, την οποία φέρεται να ίδρυσε ο κατηγορούμενος Γ. Κάμαρης, αλλά από τις Αρχές εκτιμάται ότι ήταν συμφερόντων του Γιάννη Σμπώκου. Σύμφωνα με την ογκωδέστατη δικογραφία, η «μίζα» που διακινήθηκε για τα ρωσικά όπλα με όχημα την Clavis άγγιξε, όπως εκτιμούν οι αρμόδιες Αρχές, τα 90 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιωάννης Σμπώκος TOR-M1 δίκη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ