Και η Κέιτ Μίντλετον έχει σπάσει τον ίδιο κανόνα της Ελισάβετ που έσπασε και η Μέγκαν [εικόνες]

Μια ξαφνική εμφάνιση στα βρετανικά Fashion Awards έκανε προχθές το βράδυ η Μέγκαν Μαρκλ και η επιλογή του σκούρου μανό στα χέρια της, συζητήθηκε πολύ έντονα.

Πολλοί ισχυρίστηκαν ότι έσπασε το βασιλικό πρωτόκολλο, που επιβάλει ένα φυσικό χρώμα στα νύχια, όπως κάνουν συνήθως όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Αντ’ αυτού όμως, η δούκισσα του Σάσεξ επέλεξε ένα σκούρο χρώμα για να ταιριάζει με το μαύρο βελούδινο φόρεμα Givenchy.


Παρά, λοιπόν, τις αντιδράσεις για το σπάσιμο του πρωτοκόλλου, η Μέγκαν δεν παραβίασε ουσιαστικά κανέναν βασιλικό κανόνα. «Δεν υπάρχει πραγματικά κάποιο πρωτόκολλο για το σκούρο βερνίκι νυχιών» ανέφερε η βασιλική ανταποκρίτρια Ομίντ Σκόμπι στο Harper’s Bazaar. «Το θέμα είναι να είσαι πάντα σωστή -δεν θα δούμε ποτέ μία τέτοια απόχρωση σε κάποια βασιλική, επίσημη εμφάνιση. Η τελετή των βρετανικών βραβείων μόδας είναι μια γιορτή της μόδας και υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία σχετικά με το τι μπορεί κανείς να φορέσει».

Και προτού συνεχίσετε το «κράξιμο» για την νέα δούκισσα, να αναφέρουμε πως η Μέγκαν δεν είναι το μόνο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που επιλέγει μια σκούρα απόχρωση βερνικιού. Και η Κέι Μίντλετον έχει επιλέξει σκούρο μανό, αν και όχι στα δάχτυλα των χεριών της, αλλά στα πόδια της. Η δούκισσα του Κέμπριτζ έχει εμφανιστεί με σκούρο πεντικιούρ αρκετές φορές, αλλά ίσως να μην το είχαμε παρατηρήσει.


Τον Μάιο του 2012, η Κέιτ εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί για το δείπνο στο The Thirty Club στο Λονδίνο, φορώντας ένα κρεμ μακρύ φόρεμα και πέδιλα σε ασημί χρώμα. Μπορεί να επέλεξε ανοιχτό χρώμα για το μανικιούρ της, στα δάχτυλα των ποδιών ωστόσο, έβαλε ένα σκούρο βερνίκι.


Με την ίδια απόχρωση εμφανίστηκε λίγες ημέρες αργότερα σε μια συναυλία στο Royal Albert Hall για τον εορτασμό των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012. Το μακρύ φόρεμα Jenny Packman, που έφτανε μέχρι το πάτωμα, κάλυπτε τα πόδια της, αλλά το σκούρο πεντικιούρ ήταν ευδιάκριτο όταν περπατούσε με τα ασημένια σανδάλια της.


Σε μια άλλη περίπτωση, η δούκισσα του Κέμπριτζ έκανε μια αλλαγή από την φυσική απόχρωση – και πάλι στα πόδια της – όταν παρακολούθησε τα εγκαίνια της αίθουσας Hintze στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Φορώντας εντυπωσιακά πέδιλα Prada για την εκδήλωση, τονίζοντας έτσι την κόκκινη απόχρωση του πεντικιούρ της.

Φωτογραφίες: Splash News, AP

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ