Σόιμπλε: Τώρα είναι η σειρά του ΔΝΤ να αυξήσει τη συνεισφορά του - iefimerida.gr

Σόιμπλε: Τώρα είναι η σειρά του ΔΝΤ να αυξήσει τη συνεισφορά του

 Σόιμπλε: Τώρα είναι η σειρά του ΔΝΤ να αυξήσει τη συνεισφορά του
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βολφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να αυξήσει τη συνεισφορά του στον αγώνα για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης χρέους.

Ο κ.Σόιμπλε, σε συνέντευξη του στο Reuters, λίγο πριν το ταξίδι του στην Ουάσιγκτον ενόψει της εαρινής Συνόδου του Ταμείου υποστήριξε «Ταξιδεύω εκεί με το μήνυμα ότι η Ευρώπη έπραξαν ό, τι είχε συμφωνηθεί. Δεν δίνουμε λανθασμένα ερεθίσματα, δε βρίσκουμε καλλωπιστικές λύσεις, αλλά ασχολούμαστε πραγματικά με την επίλυση των προβλημάτων. Αυτό κάνουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, ασχέτως αν αυτές λέγονται Ελλάδα, Ισπανία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ιταλία ή ακόμη και Γερμανία, σε μία πειστική και διαρκή βάση».

Πρόσθεσε μάλιστα «βασιζόμενος σε όσα διάβασα, το ΔΝΤ υπολογίζει αύξηση της τάξεως των 400 δισ. δολαρίων, τα μισά από τα οποία περίπου οφείλει να καλύψει η Ευρώπη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ