Ο Τσίπρας θα μεταφέρει στις Βρυξέλλες όσα του είπε ο Μητσοτάκης περί ανταλλαγής συντάξεων με Σκοπιανό - iefimerida.gr

Ο Τσίπρας θα μεταφέρει στις Βρυξέλλες όσα του είπε ο Μητσοτάκης περί ανταλλαγής συντάξεων με Σκοπιανό

Στις Βρυξέλλες είναι αποφασισμένος να μεταφέρει ο πρωθυπουργός την κατηγορία που διατύπωσε εναντίον του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για ανταλλαγή του Μακεδονικού με την μη περικοπή των συντάξεων.

Η κατηγορία για προδοσία (έτσι την εξέλαβε ο πρωθυπουργός) προκάλεσε οργή στο κυβερνητικό στρατόπεδο και ο κ.Τσίπρας που μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για την σύνοδο κορυφής ετοιμάζεται να θέσει ζήτημα και σε Ευρωπαίους ηγέτες του ΕΛΚ (πολιτική οικογένεια της ΝΔ), το οποίο έχει ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Παράλληλα είναι πιθανό να ενημερωθεί και η Κομισιόν αφού από την ώρα που ενέκρινε την ακύρωση του μέτρου φέρεται και αυτή να «μετέχει» στην ανταλλαγή που κατήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή.

H συζήτηση στη Βουλή

Στην σφοδρότερη ως τώρα σύγκρουση των κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη στη Βουλή πάντως υπήρξαν στιγμές και κινήσεις που που μπορεί να πέρασαν απαρατήρητες λόγω των υψηλών τόνων που υιοθέτησαν οι δύο αρχηγοί, ωστόσο ερμηνευόμενες έχουν τη δική τους ξεχωριστή σημασία.

  • Ο Αλέξης Τσίπρας για πρώτη φορά έστειλε ηχηρό και δημόσιο μήνυμα στον Ζ. Ζάεφ να τηρήσει επακριβώς όσα έχει δεσμευτεί και άφησε ανοιχτό παράθυρο μη κύρωσης.  
  • Ο πρόεδρος της Βουλής, προϊδέασε και επισήμως για κάλπες όταν καλώντας την Σοφία Βούλτεψη να μη διακόπτει τον πρωθυπουργό, μίλησε για προεκλογική περίοδο.
  • Ο πρόεδρος τη ΝΔ, χτυπώντας τον πρωθυπουργό για τα στελέχη του που παλιότερα ήταν στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ξέχασε (τυχαία;) τον «Καραμανλικό» Δ. Παπαγγελόπουλο και την Κατερίνα Παπακώστα.
  • Ο Πάνος Καμμένος επανέφερε το θρίλερ της τελικής επιλογής όταν υποστήριξε ότι θα φύγει από την κυβέρνηση αλλά και ότι οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν και από την κυβερνητική πλειοψηφία.
  • Άξια προσοχής, είναι και τα καλά λόγια Καμένου για τον Βασίλη Λεβέντη που κατά την εκτίμηση πολλών, είχαν χαρακτήρα πολιτικού ανοίγματος.
  • Η Φώφη Γεννηματά έλειπε από την αίθουσα κι ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να εκμεταλλευτεί το κενό για να «διεκδικήσει» τη βάση του ΠΑΣΟΚ. Μίλησε με καλά λόγια για τον προοδευτικό κόσμο και τα στελέχη του κόμματος του Ανδρέα Παπανδρέου εμφανίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ως τον εκφραστή του προοδευτικού κόσμου που δεν υιοθετεί την τακτική των ίσων αποστάσεων που ακολουθεί η Φώφη Γεννηματά.
  • Η λέξη «προδότες» ακούστηκε από βουλευτή της ΝΔ που απευθυνόταν προς τα κυβερνητικά έδρανα, την ώρα που στο βήμα του ομιλητή ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
  • Όλα δείχνουν ότι οδεύουμε σε τηλεοπτική μονομαχία των δύο αρχηγών, αφού ο Κ. Μητσοτάκης σηκώνει –σύμφωνα με πληροφορίες- το «γάντι» που του πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η επόμενη πάντως σύγκρουση των δύο αρχηγών αναμένεται στις 21 Δεκεμβρίου όταν και θα συζητηθεί η ερώτηση που έχουν καταθέσει βουλευτές της ΝΔ για την ΔΕΠΑ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ