Ο Τραμπ απειλεί ότι θα δώσει εντολή στον στρατό να χτίσει το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό - iefimerida.gr

Ο Τραμπ απειλεί ότι θα δώσει εντολή στον στρατό να χτίσει το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό

Ο Ντόναλντ Τραμπ/ Φωτογραφία: AP- Evan Vucci
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε ότι θα δώσει εντολή στον στρατό να κατασκευάσει το τείχος στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, αν οι Δημοκρατικοί αρνηθούν να αποδεσμεύσουν τους απαιτούμενους πόρους για το σχέδιο.

Λίγες ώρες πριν από τη συνάντησή του με τους επικεφαλής των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο, Τσακ Σούμερ και Νάνσι Πελόζι, Αμερικανός πρόεδρος τους κατηγόρησε ότι δεν επιθυμούν την ασφάλεια των συνόρων.

«Το τείχος θα κατασκευαστεί (...) Αν οι Δημοκρατικοί δεν θέλουν να μας δώσουν τις ψήφους για να προστατεύσουμε τη χώρα μας, θα χτίσει ο στρατός τα τμήματα που απομένουν», ανέφερε ακόμη στο Twitter.

Με τη συνάντηση του Τραμπ με τον Σούμερ και την Πελόζι ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό που θα πρέπει να εγκριθεί μέχρι την 21η Δεκεμβρίου. Αν οι συνομιλίες δεν καταλήξουν πουθενά, υπάρχει κίνδυνος για μερική «παράλυση» του κρατικού μηχανισμού, δηλαδή να κλείσουν ορισμένες ομοσπονδιακές υπηρεσίες που δεν θεωρούνται απολύτως αναγκαίες για τη λειτουργία του κράτους.

Οι Ρεπουμπλικανοί πλειοψηφούν στη Γερουσία έχοντας 51 έδρες. Όμως ο προϋπολογισμός πρέπει να εγκριθεί με τουλάχιστον 60 ψήφους, σε σύνορο 100. Οι Δημοκρατικοί, που δεν φαίνονται πρόθυμοι να υποχωρήσουν στα αιτήματα του Ρεπουμπλικανού προέδρου, προτείνουν από την πλευρά τους να αποδεσμευτεί ποσό 1,6 δισ. δολαρίων για την ασφάλεια των συνόρων.

Ομως, ήταν απολύτως σαφείς: τα χρήματα αυτά δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση του τείχους, που αποτελεί προεκλογική υπόσχεση του Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP, Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ τείχος Μεξικό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ