Ένα ακόμα λουκέτο σε ασφαλιστική - iefimerida.gr

Ένα ακόμα λουκέτο σε ασφαλιστική

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λουκέτο σε μια ακόμα ασφαλιστική εταιρία έβαλε η Τράπεζα της Ελλάδας, πυκνώνοντας τα μαύρα σύννεφα πάνω από τον κλάδο, ο οποίος χαρακτηρίζεται- όχι αδίκως- ως ναρκοθετημένη περιοχή. Νωρίς το μεσημέρι η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος αποφάσισε την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρείας με την επωνυμία «ΕΥΡΩΣΤΑΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΖΗΜΙΩΝ» και τη θέση της σε ασφαλιστική εκκαθάριση, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ. 400/1970.

Η ΕΥΡΩΣΤΑΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΖΗΜΙΩΝ, μια μικρού μεγέθους ασφαλιστική εταιρεία με δραστηριότητα σε κλάδους Ζημιών στην Ελλάδα από το 1989 και κυρίως στον κλάδο αστικής ευθύνης αυτοκινήτου, λόγω των αποτελεσμάτων των ελέγχων που διενεργήθηκαν από την αρμόδια διεύθυνση της ΤτΕ, από τον Φεβρουάριο του 2011 τελούσε υπό καθεστώς δέσμευσης του συνόλου των περιουσιακών της στοιχείων. Η εν λόγω εταιρεία υποχρεούταν να υποβάλει προς έγκριση στην ΤτΕ σχέδιο οικονομικής ανασυγκρότησης (αύξηση μετοχικού κεφαλαίου) κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 17γ ν.δ. 400/1970. Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε η εταιρεία δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει την οικονομική ανασυγκρότησή της με αποτέλεσμα, μετά τη μη έγκριση του παραπάνω σχεδίου, η ΕΠΑΘ να αποφασίσει την κατά τα ανωτέρω ανάκληση της άδειας λειτουργίας της.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι από την ημερομηνία ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρείας αναστέλλεται η υποχρέωση της εταιρείας για καταβολή ασφαλισμάτων ή άλλων πληρωτέων παροχών. Ειδικότερα:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ