Εντυπωσιακή Αμάλ Κλούνεϊ: Στα κόκκινα, στα Νόμπελ [εικόνες]

Στην τελετή απονομής του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης του 2018, στο δημαρχείο του Όσλο της Νορβηγίας, παραβρέθηκε η διάσημη δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Αμάλ Κλούνεϊ.

Η δικηγόρος βρέθηκε στην τελετή για να στηρίξει τους κοινούς βραβευθέντες, Denis Mukwege και Nadia Murad, που αγωνίζονται για να σταματήσουν την σεξουαλική βία ως όπλο πολέμου.

Και η Κλούνεϊ ήταν για άλλη μία φορά υπέρλαμπρη με ένα «φωτεινό» κατακόκκινο σύνολο του οίκου Oscar de la Renta, για την τελετή. Το σύνολο αποτελούνταν από μια ζακέτα τουίντ με ζώνη και μια ταιριαστή, ασύμμετρη φούστα, συνολικής αξίας 2.348 δολαρίων.

Σύμφωνα με το CNN, Ο Muwege, που ίδρυσε ένα νοσοκομείο στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, «θεράπευσε χιλιάδες επιζώντες βιασμού που υπέστησαν τραυματικές βλάβες στα χέρια των στρατιωτικών». Από την άλλη, η Murad, Ιρακινή ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Γιεζίντι, είναι επιζών σεξουαλικής βίας καθώς είχε πουληθεί από τους μαχητές του ισλαμικού κράτους. Έχει εργαστεί με την Αμάλ Κλούνεϊ προσπαθώντας να καταστήσει το Ισλαμικό Κράτος υπεύθυνο για την γενοκτονία του λαού των Γιεζίντι.

Σύμφωνα με το Reuters, σε δήλωσή της μετά την νίκη του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης, η Murad είπε: «Η δίωξη των μειονοτήτων πρέπει να σταματήσει. Η σεξουαλική βία κατά των γυναικών δεν πρέπει ποτέ να γίνει ανεκτή».


Φωτογραφίες: Splash News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ