Μόνο τις πιτζάμες του πήρε μαζί του στον Κορυδαλλό ο Ακης Τσοχατζόπουλος - iefimerida.gr

Μόνο τις πιτζάμες του πήρε μαζί του στον Κορυδαλλό ο Ακης Τσοχατζόπουλος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρώτη νύχτα του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου στο κελί 2, της 6ης πτέρυγας, στο ισόγειο των φυλακών Κορυδαλλού ήταν σχετικά ήρεμη σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο προφυλακισμένος ως ύποπτος φυγής, κατηγορούμενος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που έπαιρνε και ξέπλενε μίζες από προμήθειες οπλικών συστημάτων, πέρασε χθες το μεσημέρι τις πύλες της φυλακής φαινομενικά ήρεμος, χωρίς χειροπέδες και χαιρετώντας δια χειραψίας τους δεσμοφύλακες και μετά από τις τυπικές διαδικασίες οδηγήθηκε στο κελί του, εκείνο στο οποίο επί μήνες διέμεινε ο προφυλακισμένος για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου, ηγούμενος Εφραίμ.

Ο πλέον κοντινός του γείτονας για είναι ο μοναδικός έγκλειστος πραξικοπηματίας Νικόλαος Ντερτιλής.

Στην 6η πτέρυγα κατά κανόνα «φιλοξενούνται» οι κρατούμενοι που ζητούν προστασία, όπως δικαστές, δικηγόροι, επιχειρηματίες που βρέθηκαν προφυλακισμένοι κυρίως για οικονομικά αδικήματα, αλλά και όσοι εργάζονται στη φυλακή.

Ο πρώην υπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε, όπως προβλέπει ο κανονισμός της φυλακής, να μπορεί να έχει δικά του σεντόνια και ρούχα (πιτζάμες και φόρμες), ενώ δεν διατύπωσε κανένα άλλο αίτημα. Στο κελί που πάντως έχει τέσσερα κρεβάτια, μένει μόνος του και έχει δικαίωμα να προαυλίζεται συγκεκριμένες ώρες μαζί με τους άλλους κρατουμένους.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος ελπίζει ότι η παραμνοή του στον Κορυδαλλό θα είναι σχετικά σύντομη καθώς οι συνήγοροί του ετοιμάζονται να καταθέσουν αίτημα ακύρωσης του εντάλματος προσωρινής κράτησης ως παράτυπου με τα επιπλέον επιχειρήματα ότι δεν είναι ύποπτος φυγής καθώς του έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα και έχει παραδώσει ήδη το διαβατήριό του. Σε ότι αφορά το σκέλος της ενδεχομένου τέλεσης νέων αδικημάτων θα υποστηριχθεί ότι αυτό είναι αδύνατο καθώς από το 2007 δεν έχει καμία συμμετοχή στο δημόσιο βίο.

Οι άλλοι προφυλακισμένοι

Λίγες ώρες μετά τη μεταγωγή του κ. Τσοχατζόπουλου στον Κορυδαλλό, τον ίδιο δρόμο ακολούθησαν και οι άλλοι τέσσερις συγκατηγορούμενοί του. Ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας οδηγήθηκε στην ίδια πτέρυγα, αλλά σε διαφορετικό όροφο. Οι επιχειρηματίες Γιώργος Σαχπατζίδης και Αστέριος Οικονομίδης κρατούνται στην Α' πτέρυγα, ενώ η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου μετήχθη στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Τον Νίκο Ζήγρα, κατά πληροφορίες, επισκέφθηκε γιατρός, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας εδώ και πολλά χρόνια και αν χρειαστεί θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο των κρατουμένων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ