Εισαγωγή στο Nasdaq με 4 νέα πλοία για τη Navios Containers της Αγγελικής Φράγκου - iefimerida.gr

Εισαγωγή στο Nasdaq με 4 νέα πλοία για τη Navios Containers της Αγγελικής Φράγκου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Navios Maritime Containers, συμφερόντων της πλοιοκτήτριας Αγγελικής Φράγκου, προχωρά στη διεύρυνση του στόλου της με την εξαγορά δύο νέων πλοίων και option για την απόκτηση δύο επιπλέον.

Πιο συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε από τη ναυτιλιακή ότι υπήρξε συμφωνία για την εξαγορά δύο containerships χωρητικότητας 4,360 TEU και κατασκευής 2010, έναντι 23,6 εκατ. δολαρίων, τα οποία αναμένεται να παραλάβει το τέταρτο τρίμηνο του 2018.

Παράλληλα, η Navios Containers θα προσθέσει στο στόλο της δύο ακόμη πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας 10,000 TEU και κατασκευής 2011, στην τιμή των 52,5 εκατ. δολαρίων έκαστο, ασκώντας την option εξαγοράς τους τον Ιανουάριο και το Μάρτιο του 2019 αντίστοιχα. Τα containerships θα παραλάβει το πρώτο και το τρίτο τρίμηνο του 2019.

Σημειώνεται ότι οι μετοχές της ναυτιλιακής εισήχθησαν προς διαπραγμάτευση στη χρηματιστηριακή αγορά του Nasdaq από χθες Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018.

Εκτιμάται ότι τα τέσσερα πλοία θα ενισχύσουν τα EBITDA της ναυτιλιακής κατά περίπου 16,1 εκατ. δολάρια στους επόμενους 12 μήνες, από την ημερομηνία παραλαβής τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν ολοκληρωθούν οι εξαγορές, ο στόλος της Navios Containers θα αποτελείται από 30 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 152,821 TEU.

Ο μέσος όρος ηλικίας τους θα ε'ιναι τα 10,2 έτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ NAVIOS CONTAINERS NASDAQ Αγγελική Φράγκου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ