Αναμονή και αμηχανία στην κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών -Περιμένουν ΑΝΕΛ και Ποτάμι - iefimerida.gr

Αναμονή και αμηχανία στην κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών -Περιμένουν ΑΝΕΛ και Ποτάμι

Πάνος Καμμένος

Σε νέες… περιπέτειες οδηγείται η κυβέρνηση ενόψει της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών- που δρομολογείται για το Μάρτιο του 2019- καθώς διαμορφώνονται νέα δεδομένα στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό.

Ασφαλής εκτίμηση στο Μέγαρο Μαξίμου ως προς τη στάση που θα υιοθετήσει η ηγεσία του Ποταμιού προς ώρας δεν υπάρχει. Ωστόσο, στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια ένιωσαν εφησυχασμό μετά τις υποστηρικτικές δηλώσεις των κκ Μαυρωτά, Δανέλλη και Κύρκου που ήρθαν να ρίξουν τους τόνους μετά και τα δημοσιεύματα του Σαββατοκύριακου.

Ο Γιώργος Μαυρωτάς διευκρίνισε ότι υπάρχει θετική προδιάθεση για τη Συμφωνία και ξεκαθάρισε ότι : «θα περιμένουμε να δούμε όλα τα δεδομένα εκείνη τη στιγμή που θα έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή». Προειδοποιητικές βολές ακολούθησαν από τον Σπύρο Δανέλλη(Θέμα fm), ο οποίος είπε ότι θα αποχωρήσει από το Ποτάμι αν δε στηρίξει τη συμφωνία, ενώ και ο ευρωβουλευτής του κόμματος Μίλτος Κύρκος έσπευσε να δηλώσει ότι δεν υπάρχει λόγος για αλλαγή στάσης.

Σε αυτό το φόντο, κυβερνητική πηγή μιλώντας στο Iefimerida επέμενε, πως: «όλες οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να στηρίξουν τη συμφωνία ώστε να μη χαθεί η μοναδική ευκαιρία για την επίλυση ενός ζητήματος που μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα εποχή στα Βαλκάνια.

Ήξεις… αφίξεις η στάση Καμμένου

Ο μικρός κυβερνητικός εταίρος -όντας πιεσμένος- συγκαλεί την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ στις 10.30 προκειμένου να συνεκτιμήσουν τα δεδομένα μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις Ζάεφ περί «Μακεδονικής γλώσσας».

Η αμφίθυμη στάση του κ. Καμμένου, πάντως, γίνεται αντικείμενο σχολιασμού ακόμα και από το εσωτερικό του κόμματός του. Με κάποιες φωνές εντός των ΑΝΕΛ να σχολιάζουν ότι τις μισές μέρες της βδομάδας οι κκ Κατσίκης και Σγουρίδης προειδοποιούν ακόμα και με πτώση της κυβέρνησης και τις άλλες μισές –όπως λένε- ο εκπρόσωπος Θοδωρής Τοσουνίδης διαβεβαιώνει ότι κανείς δεν θα ρίξει αυτή την κυβέρνηση.

Ο Τσίπρας επανέρχεται στη Βουλή με τις συντάξεις

Τέλος, ο πρωθυπουργός αναμένεται να προχωρήσει σε παρέμβαση στη Βουλή, καθώς σήμερα ψηφίζεται η μη περικοπή των συντάξεων. Κατά πληροφορίες αναμένεται να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας ότι στήριξε όλη του την αντιπολιτευτική τακτική στην περικοπή των συντάξεων καθώς και ότι ζήταγε από τους δανειστές να εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους. Ενώ θα υπενθυμίσει ότι ήταν το κόμμα του που επιτέθηκε στον επίτροπο Μοσκοβισί, αποδεικνύοντας- όπως λένε στο Μαξίμου- ότι «βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ