Οχι στο δημοσιονομικό σύμφωνο χωρίς ανάπτυξη, θα πει ο Ολάντ - iefimerida.gr

Οχι στο δημοσιονομικό σύμφωνο χωρίς ανάπτυξη, θα πει ο Ολάντ

Oλάντ: Οχι στο δημοσιονομικό σύμφωνο χωρίς ανάπτυξη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θα εμποδίσει την εφαρμογή του δημοσιονομικού συμφώνου που προωθεί η Γερμανία, αν αυτό δεν περιέχει μέτρα για την ανάπτυξη, δήλωσε σήμερα ο σοσιαλιστής υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt είπε χαρακτηριστικά πως «αν το σύμφωνο δεν περιέχει μέτρα για την ανάπτυξη δεν θα μπορέσω να στηρίξω την επικύρωσή του από την Εθνοσυνέλευση», αφού, όπως διευκρίνησε, «το υποσχέθηκα στους Γάλλους και θα τηρήσω την υπόσχεσή μου».

Μάλιστα, ο κ. Ολάντ ανέφερε πως «έχω συναντηθεί με πολλούς ηγέτες ευρωπαϊκών κρατών. Δεν είναι πολλοί εκείνοι που δεν είναι ευχαριστημένοι με την οικονομική κατάσταση. Δεν είμαι ο μόνος».

Επίσης, ο κ.Ολάντ χαρακτήρισε «δημόσιες σχέσεις» το σχέδιο εισαγωγής στο σύνταγμα της Γαλλίας του χρυσού κανόνα για το όριο του δημόσιου χρέους, το οποίο υπερασπίζεται ο απερχόμενος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

Αναφερόμενος στην άρνηση της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ να συναντηθεί μαζί του στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο σοσιαλιστής υποψήφιος είπε «δεν λαμβάνω υπ'όψιν αυτά που συνέβησαν στην προεκλογική εκστρατεία: αν εκλεγώ, η πρώτη μου επίσκεψη θα είναι στη Γερμανία. Θα συναντηθώ με την κ.Μέρκελ. Σε καιρούς μεγάλων κρίσεων, η Ευρώπη έχει ανάγκη από ένα γαλλο-γερμανικό δίδυμο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ